Varma bär med frö-crunch och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Ett knaprigt crunch och friska bär lyfter glassen till en toppdessert.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g frysta bär t ex hjortron eller hallon
  • 1 liter vaniljglass
  • ev socker
  • Crunch
  • 0.5 dl havrekli eller havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till crunchet till ett smul. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Värm bären på låg värme i en kastrull. Smaka ev av med lite socker. Servera de varma bären med glass och toppa med crunch.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2016-11-04

Det står ingen text under "gör så här"

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g frysta bär t ex hjortron eller hallon
  • 1 liter vaniljglass
  • ev socker
  • Crunch
  • 0.5 dl havrekli eller havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 25 g smör

Varma bär med frö-crunch och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (4 betyg)

Ett knaprigt crunch och friska bär lyfter glassen till en toppdessert.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till crunchet till ett smul. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Värm bären på låg värme i en kastrull. Smaka ev av med lite socker. Servera de varma bären med glass och toppa med crunch.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2016-11-04

Det står ingen text under "gör så här"

Liknande recept

Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)