Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Varm smörgåstårta som fylls med en röra på cream cheese, crème fraiche, kallrökt lax, citron och gräslök. Toppas med ost och gräddas i ugnen. Perfekt som somrig lunch eller middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 100 g kallrökt lax
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 citron, finrivet skal
  • salt
  • 450 g surdegskakor, ca 12 skivor
  • 150 g riven ost
  • Garnering
  • sparris, tunt hyvlad
  • rädisor, i kvartar
  • dill
  • ärtskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla laxen och blanda med cream cheese, crème fraiche, gräslök och citronskal (endast det gula). Smaka av med salt.
  3. Bred ut på åtta av bröden. Lägg ihop de bredda bröden två och två och lägg på resterande fyra som lock. Ställ på en plåt med bakplåtspapper och strö över ost.
  4. Grädda mitt i ugnen 5-10 min. Garnera tårtorna med sparris, rädisor, dill och ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Varm smörgåstårta
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g kallrökt lax
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 citron, finrivet skal
  • salt
  • 450 g surdegskakor, ca 12 skivor
  • 150 g riven ost
  • Garnering
  • sparris, tunt hyvlad
  • rädisor, i kvartar
  • dill
  • ärtskott

Varm smörgåstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Varm smörgåstårta som fylls med en röra på cream cheese, crème fraiche, kallrökt lax, citron och gräslök. Toppas med ost och gräddas i ugnen. Perfekt som somrig lunch eller middag.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla laxen och blanda med cream cheese, crème fraiche, gräslök och citronskal (endast det gula). Smaka av med salt.
  3. Bred ut på åtta av bröden. Lägg ihop de bredda bröden två och två och lägg på resterande fyra som lock. Ställ på en plåt med bakplåtspapper och strö över ost.
  4. Grädda mitt i ugnen 5-10 min. Garnera tårtorna med sparris, rädisor, dill och ärtskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!