
Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa
Betyg (1-5):
Gratinera den matiga smörgåsen i ugnen och ät till mellanmål eller lättare lunch.
Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 brödskivor, trekornstoast
- 1 tsk smör
- Salsa:
- 2 tomater
- 0.5 msk grovt hackad kapris
- 1 msk fint hackad rödlök
- 2 msk fint hackad färsk basilika
- 1 dl riven lagrad cheddar
- 1 msk olivolja
- 0.25 krm svartpeppar
- 0.5 krm salt
- Servering:
- 125 g sardiner i tomatsås på burk
- 0.5 msk olivolja
Gör så här
- Dela tomaterna på mitten och gröp ur dem. Skär dem i små tärningar, blanda sedan i övriga ingredienser och smaka av med lite salt och peppar.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Smöra brödskivorna och lägg dem på plåten. Fördela tomatsalsan på de båda bröden.
- Rensa sardinerna om det behövs och lägg dem ovanpå salsan. Ringla över tomatsåsen från sardinburken och pensla med lite olivolja. Gratinera i ca 10 minuter.
Liknande recept
Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa
Betyg (1-5):
Gratinera den matiga smörgåsen i ugnen och ät till mellanmål eller lättare lunch.
Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela tomaterna på mitten och gröp ur dem. Skär dem i små tärningar, blanda sedan i övriga ingredienser och smaka av med lite salt och peppar.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Smöra brödskivorna och lägg dem på plåten. Fördela tomatsalsan på de båda bröden.
- Rensa sardinerna om det behövs och lägg dem ovanpå salsan. Ringla över tomatsåsen från sardinburken och pensla med lite olivolja. Gratinera i ca 10 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!