Varm sallad med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Morötter, broccoli och räkor på en salladsbädd tillsammans med dijonsenap och honungsdressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 räkor, utan skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Varma grönsaker:
  • 1 skalad och strimlad morot
  • 200 g broccoli, små buketter
  • 1 liten, tärnad zucchini
  • 50 g strimlade sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 msk honung
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 60 g blad av sallad
  • 2 tunt skivade schalottenlökar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek räkorna hastigt tillsammans med salt. Peppra och håll dem varma.
  3. Stek grönsakerna i lite olivolja, lägg i tigerräkorna, blanda ner hälften av dressingen samt persiljan.
  4. Lägg upp tillbehör och räkblandningen på tallrikar. Servera med bröd och resten av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Enkelt pastarecept

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rissallad med räkor och sweet chili

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Räkbowl

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(6)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 20 räkor, utan skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt
  • Varma grönsaker:
  • 1 skalad och strimlad morot
  • 200 g broccoli, små buketter
  • 1 liten, tärnad zucchini
  • 50 g strimlade sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 msk honung
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
  • 60 g blad av sallad
  • 2 tunt skivade schalottenlökar

Varm sallad med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Morötter, broccoli och räkor på en salladsbädd tillsammans med dijonsenap och honungsdressing.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek räkorna hastigt tillsammans med salt. Peppra och håll dem varma.
  3. Stek grönsakerna i lite olivolja, lägg i tigerräkorna, blanda ner hälften av dressingen samt persiljan.
  4. Lägg upp tillbehör och räkblandningen på tallrikar. Servera med bröd och resten av dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Enkelt pastarecept

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Okonomiyaki med chilidipp

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rissallad med räkor och sweet chili

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Räkbowl

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(6)