Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (5 betyg)

”Jag tycker att vi svenskar har varit lite för blyga för kålen. Det är dags att ge kålen en renässans.” Recept av Ernst Kirchsteiger

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g Västerbottensost, smulad
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin. Rosta lite till.
  2. Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.
  3. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad Västerbottensost.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2017-11-09

Se upp med de hårda skalkar från grönkålen. Speciellt om man köper färdig kål i påse. Inte roligt att tugga på! Annars smaskig och snabbt att göra.

Liknande recept

Spara recept

Kiwisalsa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fänkåls- och mangosallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julens gröna sallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tomatmarinerade kycklingspett

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Avocado- & mangosallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g Västerbottensost, smulad
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung

Varm grönkålssallad med Västerbottensost och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.6 (5 betyg)

”Jag tycker att vi svenskar har varit lite för blyga för kålen. Det är dags att ge kålen en renässans.” Recept av Ernst Kirchsteiger

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin. Rosta lite till.
  2. Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.
  3. Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad Västerbottensost.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2017-11-09

Se upp med de hårda skalkar från grönkålen. Speciellt om man köper färdig kål i påse. Inte roligt att tugga på! Annars smaskig och snabbt att göra.

Liknande recept

Spara recept

Kiwisalsa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fänkåls- och mangosallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Pizza med julskinka och grönkål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julens gröna sallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tomatmarinerade kycklingspett

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Avocado- & mangosallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)