Vårfrittata med zucchini och örter

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Enkelt, gott och vackert! Frittatan med zucchini är en ny favorit på påskbordet.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 250 g zucchini
  • 300 g fast potatis
  • 2.5 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 2 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 avokado, skivad
  • 15 rädisa, skivade
  • krasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv zucchinin grovt och strö över lite salt. Låt stå 5 min och pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt.
  2. Skala och grovriv potatisen. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  3. Stek potatisen i 2 msk olivolja på låg värme ca 5 min. Använd en ugnstålig stekpanna, gärna gjutjärn, ca 24 cm i diameter. Tillsätt zucchinin och stek ytterligare några minuter. Lägg över på ett fat för att svalna något.
  4. Vispa äggen lätt och blanda i ricotta, timjan, basilika, salt och peppar. Rör ner zucchini och potatis.
  5. Värm ½ msk olivolja i stekpannan och häll ner äggblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt svalna. Garnera med avokado, rädisor och krasse.

Servering

Prova gärna med riven västerbottensost i. Jättegott!

Tips

Det går bra att använda en ugnsform eller en form med löstagbara kanter med ett bakplåtspapper i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Örtfrittata

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Bowl med sashimilax

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 250 g zucchini
  • 300 g fast potatis
  • 2.5 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 2 krm svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 avokado, skivad
  • 15 rädisa, skivade
  • krasse

Vårfrittata med zucchini och örter

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Enkelt, gott och vackert! Frittatan med zucchini är en ny favorit på påskbordet.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv zucchinin grovt och strö över lite salt. Låt stå 5 min och pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt.
  2. Skala och grovriv potatisen. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  3. Stek potatisen i 2 msk olivolja på låg värme ca 5 min. Använd en ugnstålig stekpanna, gärna gjutjärn, ca 24 cm i diameter. Tillsätt zucchinin och stek ytterligare några minuter. Lägg över på ett fat för att svalna något.
  4. Vispa äggen lätt och blanda i ricotta, timjan, basilika, salt och peppar. Rör ner zucchini och potatis.
  5. Värm ½ msk olivolja i stekpannan och häll ner äggblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt svalna. Garnera med avokado, rädisor och krasse.

Servering

Prova gärna med riven västerbottensost i. Jättegott!

Tips

Det går bra att använda en ugnsform eller en form med löstagbara kanter med ett bakplåtspapper i.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Örtfrittata

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Bowl med sashimilax

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies