"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 15 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 1.5 dl strösocker
  • 7 äggulor
  • 0.25 dl maizena
  • 50 g mjukt smör
  • Till servering
  • 2 passionsfrukter
  • 1 mango
  • hallon
  • 0.5 dl rostade kokosflakes

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Vispa socker, äggulor och maizena luftigt i en kastrull.
  2. Lägg vaniljstång och frön i kastrullen och häll i mjölken. Värm långsamt under konstant vispning tills krämen är tjock.
  3. Häll över i en skål och tillsätt smöret. Rör om tills smöret smält. Ställ in i kylen att kallna. Häll krämen i serveringsskålar. Garnera med mango, passionsfrukt, hallon och kokosflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Knäckig saffranstosca

(30)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Vattenmelonsoppa

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl mjölk (3 %)
  • 1.5 dl strösocker
  • 7 äggulor
  • 0.25 dl maizena
  • 50 g mjukt smör
  • Till servering
  • 2 passionsfrukter
  • 1 mango
  • hallon
  • 0.5 dl rostade kokosflakes

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 15 min + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Vispa socker, äggulor och maizena luftigt i en kastrull.
  2. Lägg vaniljstång och frön i kastrullen och häll i mjölken. Värm långsamt under konstant vispning tills krämen är tjock.
  3. Häll över i en skål och tillsätt smöret. Rör om tills smöret smält. Ställ in i kylen att kallna. Häll krämen i serveringsskålar. Garnera med mango, passionsfrukt, hallon och kokosflakes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Knäckig saffranstosca

(30)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Jordgubbsbruschetta

(4)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies