Vaniljbullar med flädercurd

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Bullar med extra all! Recept av Andréa Brändström.

Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 50 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 1.75 dl strösocker (ca 150 g)
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl special (ca 840 g)
  • 1 ägg
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Flädercurd
  • 1.5 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk maizena
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Vaniljfyllning
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • Sockerlag och garnering
  • 1 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Lös upp jästen i mjölken. Rör ner socker, kardemumma och salt. Blanda i mjöl och ägg och arbeta degen i maskin ca 7 min. Tillsätt smöret lite i taget och arbeta degen ytterligare 7 min. Jäs degen under plastfolie 1 ½–2 timmar.

Flädercurd:

  1. Koka upp 1 dl fläderblomssaft, citronsaft, smör och socker. Ta från värmen. Rör ut Maizenan i resten av fläderblomssaften och vispa ner i kastrullen. Vispa ihop ägg och äggulor och tillsätt även dem i kastrullen. Värm upp under omrörning tills det tjocknar. Sila och häll upp i en skål eller direkt i en spritspåse. Ställ i kylen för att svalna.

Vaniljfyllning:

  1. Vispa smör, socker, vaniljsocker och vaniljpulver till jämn konsistens.

Sockerlag:

  1. Koka upp vatten och strösocker så att sockret smälter helt, låt svalna.Kavla ut degen till två rektanglar,
  2. Kavla ut degen till två rektanglar, ca 30 x 40 cm. Bred vaniljfyllningen på halva rektangeln och vik över andra halvan. Skär i remsor, ca 2 cm breda. Tvinna remsorna och rulla ihop till snurror. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 1 timme under bakduk.Sätt ugnen på 225°. Spritsa eller klicka flädercurd mitt på varje bulle. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Pensla med sockerlag direkt när de kommer ut ur ugnen. Strö över pärlsocker.

Tips

När man gör bulldeg kan det vara en vits att väga ingredienserna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka grundrecept

(786)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(7)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hemavans äppelkaka

(151)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Vattenmelonsoppa

(0)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 50 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 1.75 dl strösocker (ca 150 g)
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl special (ca 840 g)
  • 1 ägg
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Flädercurd
  • 1.5 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk maizena
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Vaniljfyllning
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • Sockerlag och garnering
  • 1 dl vatten
  • 0.75 dl strösocker
  • pärlsocker

Vaniljbullar med flädercurd

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Bullar med extra all! Recept av Andréa Brändström.

Ugnstemperatur:225º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i mjölken. Rör ner socker, kardemumma och salt. Blanda i mjöl och ägg och arbeta degen i maskin ca 7 min. Tillsätt smöret lite i taget och arbeta degen ytterligare 7 min. Jäs degen under plastfolie 1 ½–2 timmar.

Flädercurd:

  1. Koka upp 1 dl fläderblomssaft, citronsaft, smör och socker. Ta från värmen. Rör ut Maizenan i resten av fläderblomssaften och vispa ner i kastrullen. Vispa ihop ägg och äggulor och tillsätt även dem i kastrullen. Värm upp under omrörning tills det tjocknar. Sila och häll upp i en skål eller direkt i en spritspåse. Ställ i kylen för att svalna.

Vaniljfyllning:

  1. Vispa smör, socker, vaniljsocker och vaniljpulver till jämn konsistens.

Sockerlag:

  1. Koka upp vatten och strösocker så att sockret smälter helt, låt svalna.Kavla ut degen till två rektanglar,
  2. Kavla ut degen till två rektanglar, ca 30 x 40 cm. Bred vaniljfyllningen på halva rektangeln och vik över andra halvan. Skär i remsor, ca 2 cm breda. Tvinna remsorna och rulla ihop till snurror. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 1 timme under bakduk.Sätt ugnen på 225°. Spritsa eller klicka flädercurd mitt på varje bulle. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Pensla med sockerlag direkt när de kommer ut ur ugnen. Strö över pärlsocker.

Tips

När man gör bulldeg kan det vara en vits att väga ingredienserna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kladdkaka grundrecept

(786)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(7)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hemavans äppelkaka

(151)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies