För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Valnötsbröd med aprikoser

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Valnötsbrödet med dinkelmjöl innehåller också torkade aprikoser, vilket gör att det passar perfekt till alla slags ostar. Det är också gott att rosta!

Tillagningstid: 20 min + 1 tim jästid + 35 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º-250º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl havredryck
  • 1 msk honung eller ljus sirap
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn (ca 180 g)
  • 4 dl vetemjöl special (ca 240 g)
  • 75 g valnötter, grovt hackade (ca 1,5 dl)
  • 75 g torkade aprikoser, grovt strimlade (ca 1 dl)

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken till 37° och rör ut jästen i lite av drycken. Tillsätt resten av drycken, honung, salt, dinkelmjöl och vetemjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ca 10 min för hand eller ca 5 min med maskin till en jämn och smidig deg. Tillsätt valnötter och aprikoser på slutet. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en rund bulle. Lägg bullen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen lite och pudra över mjöl. Låt jäsa ca 30 min.
  3. Snitta gärna brödet med en kniv. Sätt in brödet mitt i ugnen på 250°. Sänk ugnstemperaturen direkt till 200° och grädda till en innertemperatur på 96°, ca 35 min. Täck ev med bakplåtspapper mot slutet av gräddningstiden om brödet blir för mörkt. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemgjord müsli

(64)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(41)

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Apelsinsallad

(24)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Smoothie Magic Mix

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 3 dl havredryck
  • 1 msk honung eller ljus sirap
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl dinkelmjöl fullkorn (ca 180 g)
  • 4 dl vetemjöl special (ca 240 g)
  • 75 g valnötter, grovt hackade (ca 1,5 dl)
  • 75 g torkade aprikoser, grovt strimlade (ca 1 dl)

Valnötsbröd med aprikoser

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Valnötsbrödet med dinkelmjöl innehåller också torkade aprikoser, vilket gör att det passar perfekt till alla slags ostar. Det är också gott att rosta!

Tillagningstid: 20 min + 1 tim jästid + 35 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º-250º
1 bröd
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken till 37° och rör ut jästen i lite av drycken. Tillsätt resten av drycken, honung, salt, dinkelmjöl och vetemjöl (spara lite till utbakningen). Arbeta ca 10 min för hand eller ca 5 min med maskin till en jämn och smidig deg. Tillsätt valnötter och aprikoser på slutet. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en rund bulle. Lägg bullen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut degen lite och pudra över mjöl. Låt jäsa ca 30 min.
  3. Snitta gärna brödet med en kniv. Sätt in brödet mitt i ugnen på 250°. Sänk ugnstemperaturen direkt till 200° och grädda till en innertemperatur på 96°, ca 35 min. Täck ev med bakplåtspapper mot slutet av gräddningstiden om brödet blir för mörkt. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemgjord müsli

(64)

Ljummen rödkålssallad med fikon och nötter

(17)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(41)

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Apelsinsallad

(24)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Smoothie Magic Mix

(0)