Valnötsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Enklare och snabbare än riktigt surdegsbröd, men lika gott.

Tillagningstid: 1 dygn + 2 timmar 40 minuter
Ugnstemperatur:250-225º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 msk honung
  • 100 g grovhackade valnötter
  • 0.5 dl vetemjöl till utbakning
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Rör i dinkelmjölet. Blanda tills det blir en slät smet, det är lättast med en visp. Täck med plastfolie och låt stå i rumsvärme 1 dygn.
  2. Tillsätt durumvetemjöl, vetemjöl special, honung, salt och valnötter. Arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme. Pudra ut lite vetemjöl, knåda degen i mjölet. Platta till degen till en rund, tjock kaka, 20 centimeter i diameter. Lägg den med den mjöliga sidan upp på en bakpappersklädd plåt.
  3. Jäs 1 timme under bakduk. Grädda 15 minuter i 250 grader, sänk sedan värmen till 225 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter.
  4. Låt brödet svalna utan bakduk. Förvara i rumsvärme eller frys in brödet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 12 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 msk honung
  • 100 g grovhackade valnötter
  • 0.5 dl vetemjöl till utbakning
  • 1 msk salt

Valnötsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Enklare och snabbare än riktigt surdegsbröd, men lika gott.

Tillagningstid: 1 dygn + 2 timmar 40 minuter
Ugnstemperatur:250-225º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Rör i dinkelmjölet. Blanda tills det blir en slät smet, det är lättast med en visp. Täck med plastfolie och låt stå i rumsvärme 1 dygn.
  2. Tillsätt durumvetemjöl, vetemjöl special, honung, salt och valnötter. Arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme. Pudra ut lite vetemjöl, knåda degen i mjölet. Platta till degen till en rund, tjock kaka, 20 centimeter i diameter. Lägg den med den mjöliga sidan upp på en bakpappersklädd plåt.
  3. Jäs 1 timme under bakduk. Grädda 15 minuter i 250 grader, sänk sedan värmen till 225 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter.
  4. Låt brödet svalna utan bakduk. Förvara i rumsvärme eller frys in brödet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)