För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Valnötsbröd

Betyg (1-5):
3.67 (18 betyg)

Enklare och snabbare än riktigt surdegsbröd, men lika gott.

Ugnstemperatur:250º-225º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 msk honung
  • 100 g grovhackade valnötter
  • 0.5 dl vetemjöl till utbakning
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Rör i dinkelmjölet. Blanda tills det blir en slät smet, det är lättast med en visp. Täck med plastfolie och låt stå i rumsvärme 1 dygn.
  2. Tillsätt durumvetemjöl, vetemjöl special, honung, salt och valnötter. Arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme. Pudra ut lite vetemjöl, knåda degen i mjölet. Platta till degen till en rund, tjock kaka, 20 centimeter i diameter. Lägg den med den mjöliga sidan upp på en bakpappersklädd plåt.
  3. Jäs 1 timme under bakduk. Grädda 15 minuter i 250 grader, sänk sedan värmen till 225 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter.
  4. Låt brödet svalna utan bakduk. Förvara i rumsvärme eller frys in brödet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fullkornsvåfflor

(29)

Snabba lingonlimpan

(27)

Örtbaguetter

(1)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Frasvåfflor

(123)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Äppelbröd

(24)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 12 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 msk honung
  • 100 g grovhackade valnötter
  • 0.5 dl vetemjöl till utbakning
  • 1 msk salt

Valnötsbröd

Betyg (1-5):
3.67 (18 betyg)

Enklare och snabbare än riktigt surdegsbröd, men lika gott.

Ugnstemperatur:250º-225º
1
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Rör i dinkelmjölet. Blanda tills det blir en slät smet, det är lättast med en visp. Täck med plastfolie och låt stå i rumsvärme 1 dygn.
  2. Tillsätt durumvetemjöl, vetemjöl special, honung, salt och valnötter. Arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Låt jäsa under bakduk 1 timme. Pudra ut lite vetemjöl, knåda degen i mjölet. Platta till degen till en rund, tjock kaka, 20 centimeter i diameter. Lägg den med den mjöliga sidan upp på en bakpappersklädd plåt.
  3. Jäs 1 timme under bakduk. Grädda 15 minuter i 250 grader, sänk sedan värmen till 225 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter.
  4. Låt brödet svalna utan bakduk. Förvara i rumsvärme eller frys in brödet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fullkornsvåfflor

(29)

Snabba lingonlimpan

(27)

Örtbaguetter

(1)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Frasvåfflor

(123)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Äppelbröd

(24)