Valentinhjärtan

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

Rosa små bakverk med vaniljfyllning och färska hallon.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 200 g smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 1.5 dl vaniljkräm (eller Kesella vanilj)
  • Garnering:
  • 1.5 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
  • 0.5 krm röd karamellfärg (eller efter smak)
  • 2 dl hallon

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter.
  2. Dela degen i delar (4 kakor för varje del). Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan 8 av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem. <br>Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria.
  3. Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det.
  4. Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna.

Tips

Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-30

Till Maud: I det här receptet har hårda formar använts.

Maud M C

2018-01-23

Är formarna av papper eller plåt?

Monique

2014-02-12

Formarna finns att köpa på nätet, ca 100 kr för 6 st.

Frida

2012-02-14

Jag har precis köpt formar på Cervera, "vaniljhjärtansformar" av märket Sveico.

Jenny

2012-02-14

Mmm, underbart! Till den stora frågan; var hittar jag formar? Har letat i flera år...

Anna Sahlberg

2012-02-13

Verkar gott men kanske inte så nyttigt:(

Åsa

2012-02-11

Jag tror nog att det är "vaniljhjärtansformar" dom använt sig av.

Anne-Louise Pettersson

2012-02-10

var kan man få tag på formarna till Valentinhjärtan tro? Hoppas någon vet.

Eva Bächi

2012-02-10

Undrar vad det är tänkt för formar. Pepparkaks finns i olika storlekar och sedan finns det väl silikonhjärtan??

Birgit Erikson

2012-02-09

Verkar vara smarriga, ska göra när jag kommer hem Vh Birgit Erikson f.d konditor, nu psykoterapeut

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Frasvåfflor

(123)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Kladdkaka grundrecept

(786)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 200 g smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 1.5 dl vaniljkräm (eller Kesella vanilj)
  • Garnering:
  • 1.5 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten
  • 0.5 krm röd karamellfärg (eller efter smak)
  • 2 dl hallon

Valentinhjärtan

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

Rosa små bakverk med vaniljfyllning och färska hallon.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter.
  2. Dela degen i delar (4 kakor för varje del). Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan 8 av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem. <br>Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria.
  3. Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det.
  4. Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna.

Tips

Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-01-30

Till Maud: I det här receptet har hårda formar använts.

Maud M C

2018-01-23

Är formarna av papper eller plåt?

Monique

2014-02-12

Formarna finns att köpa på nätet, ca 100 kr för 6 st.

Frida

2012-02-14

Jag har precis köpt formar på Cervera, "vaniljhjärtansformar" av märket Sveico.

Jenny

2012-02-14

Mmm, underbart! Till den stora frågan; var hittar jag formar? Har letat i flera år...

Anna Sahlberg

2012-02-13

Verkar gott men kanske inte så nyttigt:(

Åsa

2012-02-11

Jag tror nog att det är "vaniljhjärtansformar" dom använt sig av.

Anne-Louise Pettersson

2012-02-10

var kan man få tag på formarna till Valentinhjärtan tro? Hoppas någon vet.

Eva Bächi

2012-02-10

Undrar vad det är tänkt för formar. Pepparkaks finns i olika storlekar och sedan finns det väl silikonhjärtan??

Birgit Erikson

2012-02-09

Verkar vara smarriga, ska göra när jag kommer hem Vh Birgit Erikson f.d konditor, nu psykoterapeut

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Frasvåfflor

(123)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(0)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Kladdkaka grundrecept

(786)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies