
Valentinhjärtan
Rosa små bakverk med vaniljfyllning och färska hallon.
- 5 dl vetemjöl
- 0.75 dl socker
- 200 g smör
- 1 ägg, endast gulan
- Fyllning:
- 1.5 dl vaniljkräm (eller Kesella vanilj)
- Garnering:
- 1.5 dl florsocker
- 1.5 msk vatten
- 0.5 krm röd karamellfärg (eller efter smak)
- 2 dl hallon
Gör så här
- Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter.
- Dela degen i delar (4 kakor för varje del). Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan 8 av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem. <br>Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria.
- Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det.
- Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna.
Tips

Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade
Liknande recept
Valentinhjärtan
Rosa små bakverk med vaniljfyllning och färska hallon.
Gör så här
- Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter.
- Dela degen i delar (4 kakor för varje del). Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan 8 av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem. <br>Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria.
- Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det.
- Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna.
Tips

Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-01-30
Till Maud: I det här receptet har hårda formar använts.
2018-01-23
Är formarna av papper eller plåt?
2014-02-12
Formarna finns att köpa på nätet, ca 100 kr för 6 st.
2012-02-14
Jag har precis köpt formar på Cervera, "vaniljhjärtansformar" av märket Sveico.
2012-02-14
Mmm, underbart! Till den stora frågan; var hittar jag formar? Har letat i flera år...
2012-02-13
Verkar gott men kanske inte så nyttigt:(
2012-02-11
Jag tror nog att det är "vaniljhjärtansformar" dom använt sig av.
2012-02-10
var kan man få tag på formarna till Valentinhjärtan tro? Hoppas någon vet.
2012-02-10
Undrar vad det är tänkt för formar. Pepparkaks finns i olika storlekar och sedan finns det väl silikonhjärtan??
2012-02-09
Verkar vara smarriga, ska göra när jag kommer hem Vh Birgit Erikson f.d konditor, nu psykoterapeut
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-01-30
Till Maud: I det här receptet har hårda formar använts.
Maud M C
2018-01-23
Är formarna av papper eller plåt?
Monique
2014-02-12
Formarna finns att köpa på nätet, ca 100 kr för 6 st.
Frida
2012-02-14
Jag har precis köpt formar på Cervera, "vaniljhjärtansformar" av märket Sveico.
Jenny
2012-02-14
Mmm, underbart! Till den stora frågan; var hittar jag formar? Har letat i flera år...
Anna Sahlberg
2012-02-13
Verkar gott men kanske inte så nyttigt:(
Åsa
2012-02-11
Jag tror nog att det är "vaniljhjärtansformar" dom använt sig av.
Anne-Louise Pettersson
2012-02-10
var kan man få tag på formarna till Valentinhjärtan tro? Hoppas någon vet.
Eva Bächi
2012-02-10
Undrar vad det är tänkt för formar. Pepparkaks finns i olika storlekar och sedan finns det väl silikonhjärtan??
Birgit Erikson
2012-02-09
Verkar vara smarriga, ska göra när jag kommer hem Vh Birgit Erikson f.d konditor, nu psykoterapeut