
Våfflor utan ägg
Betyg (1-5):
Nygräddad och frasig våffla med grädde och sylt. Här utan ägg för den som inte tål det!
Tillagningstid: 10 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl mjölk
- 1 dl flytande margarin
- våfflor
Gör så här
- Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör i resten av mjölken och margarinet.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla järnet med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem bredvid varandra på brödgaller.
Servering
Servera med sylt och grädde.
Liknande recept
Våfflor utan ägg
Betyg (1-5):
Nygräddad och frasig våffla med grädde och sylt. Här utan ägg för den som inte tål det!
Tillagningstid: 10 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör i resten av mjölken och margarinet.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla järnet med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem bredvid varandra på brödgaller.
Servering
Servera med sylt och grädde.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-02-17
Funkade fint med havredryck och smält vegansmör! Smörj järnet med kokosfett och grädda 3-4 min. Några kryddmått salt i smeten skadar inte tyckte Kajsa Varg. Perfekt som mellanmål efter en eftermiddag på vedbacken.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kalle Ulv
2020-02-17
Funkade fint med havredryck och smält vegansmör! Smörj järnet med kokosfett och grädda 3-4 min. Några kryddmått salt i smeten skadar inte tyckte Kajsa Varg. Perfekt som mellanmål efter en eftermiddag på vedbacken.