Våfflor utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.16 (117 betyg)

Nygräddad och frasig våffla med grädde och sylt. Här utan ägg för den som inte tål det!

Tillagningstid: 10 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • våfflor

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör i resten av mjölken och margarinet.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla järnet med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem bredvid varandra på brödgaller.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2020-02-17

Funkade fint med havredryck och smält vegansmör! Smörj järnet med kokosfett och grädda 3-4 min. Några kryddmått salt i smeten skadar inte tyckte Kajsa Varg. Perfekt som mellanmål efter en eftermiddag på vedbacken.

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • våfflor

Våfflor utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.16 (117 betyg)

Nygräddad och frasig våffla med grädde och sylt. Här utan ägg för den som inte tål det!

Tillagningstid: 10 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör i resten av mjölken och margarinet.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla järnet med lite fett till första omgången, sedan behöver det knappast smörjas. Lägg på 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem bredvid varandra på brödgaller.

Servering

Servera med sylt och grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2020-02-17

Funkade fint med havredryck och smält vegansmör! Smörj järnet med kokosfett och grädda 3-4 min. Några kryddmått salt i smeten skadar inte tyckte Kajsa Varg. Perfekt som mellanmål efter en eftermiddag på vedbacken.

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)