Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Festliga våfflor som kan serveras med både salta och söta tillbehör. En perfekt liten förrätt!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom
  • Söta tillbehör:
  • sylt eller bär
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med salta eller söta tillbehör.

Tips

Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Entrévåfflor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom
  • Söta tillbehör:
  • sylt eller bär
  • vispad grädde

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Festliga våfflor som kan serveras med både salta och söta tillbehör. En perfekt liten förrätt!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med salta eller söta tillbehör.

Tips

Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Entrévåfflor

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Örtiga oststänger

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Soltorkad tomatdipp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)