Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Festliga våfflor som kan serveras med både salta och söta tillbehör. En perfekt liten förrätt!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom
  • Söta tillbehör:
  • sylt eller bär
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med salta eller söta tillbehör.

Tips

Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsashimi

(1)

Getostbrülésnitt

(5)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Levain med laxröra

(6)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Salta tillbehör:
  • smetana
  • finhackad saltgurka
  • knaperstekt sidfläsk eller bacon
  • finhackad rödlök
  • löjrom
  • Söta tillbehör:
  • sylt eller bär
  • vispad grädde

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Festliga våfflor som kan serveras med både salta och söta tillbehör. En perfekt liten förrätt!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflorna gyllenbruna i smör och servera med salta eller söta tillbehör.

Tips

Använd färdig våffelmix om du vill att det ska gå fort.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxsashimi

(1)

Getostbrülésnitt

(5)

Ägghalva med brynt smör

(4)

Fyllda ägg med brynt smör, gräslök och tångkaviar

(3)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Soltorkad tomatdipp

(2)

Levain med laxröra

(6)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies