Våfflor med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (31 betyg)

Frasiga våfflor, matigt goda med löjrom, creme fraiche och rödlök. Perfekt som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält smör + till pensling
  • våfflor
  • 1 krm salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • finhackad rödlök
  • löjrom

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.
  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.
  4. Lägg våfflorna på galler.
  5. Servera genast med creme fraiche, löjrom och hackad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält smör + till pensling
  • våfflor
  • 1 krm salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • finhackad rödlök
  • löjrom

Våfflor med löjrom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (31 betyg)

Frasiga våfflor, matigt goda med löjrom, creme fraiche och rödlök. Perfekt som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.
  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.
  4. Lägg våfflorna på galler.
  5. Servera genast med creme fraiche, löjrom och hackad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)