För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Våfflor med löjrom

Betyg (1-5):
3.58 (31 betyg)

Frasiga våfflor, matigt goda med löjrom, creme fraiche och rödlök. Perfekt som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält smör + till pensling
  • våfflor
  • 1 krm salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • finhackad rödlök
  • löjrom, eller
  • vispad grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.
  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.
  4. Lägg våfflorna på galler.
  5. Servera genast med creme fraiche, löjrom och hackad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Krämig wasabisill

(8)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält smör + till pensling
  • våfflor
  • 1 krm salt
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • finhackad rödlök
  • löjrom, eller
  • vispad grädde
  • sylt

Våfflor med löjrom

Betyg (1-5):
3.58 (31 betyg)

Frasiga våfflor, matigt goda med löjrom, creme fraiche och rödlök. Perfekt som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.
  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.
  4. Lägg våfflorna på galler.
  5. Servera genast med creme fraiche, löjrom och hackad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Krämig wasabisill

(8)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)