Våfflor - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vårt recept på våffelsmet ger riktigt frasiga våfflor. Toppa med sylt och grädde eller varför inte göra en matig lunchvåffla?

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl och bakpulver till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet.
  2. Pensla laggen första gången med lite smält smör, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg 0,75-1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg upp våfflorna en och en på galler och servera genast.

Tips

Mjölkfria? Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot havredryck.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grapefrukt- och kumquatmarmelad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hallon- och björnbärssmoothie

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Croissanter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Äppelmustbröd med gröna russin

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotssmoothie

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ebbas plommonmarmelad

Betyg
Betyg
(14)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör

Våfflor - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vårt recept på våffelsmet ger riktigt frasiga våfflor. Toppa med sylt och grädde eller varför inte göra en matig lunchvåffla?

Tillagningstid: 30 min
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl och bakpulver till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet.
  2. Pensla laggen första gången med lite smält smör, sedan behöver den knappast smörjas. Lägg 0,75-1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg upp våfflorna en och en på galler och servera genast.

Tips

Mjölkfria? Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot havredryck.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hildas rönnbärsmarmelad med äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grapefrukt- och kumquatmarmelad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hallon- och björnbärssmoothie

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Croissanter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Äppelmustbröd med gröna russin

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotssmoothie

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ebbas plommonmarmelad

Betyg
Betyg
(14)