Våffelhjärtan med löjrom

Betyg (1-5):
2.95 (40 betyg)

Små söta hjärtan toppade med rom, créme fraiche och rödlök.

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • våfflor
  • Tillbehör:
  • 200 g löjrom eller annan rom
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 1 finhackad rödlök

Gör så här

  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Hetta upp ett våffeljärn.
  2. Smörj laggen med lite smör. Häll på knappt en deciliter smet och grädda våfflorna gyllenbruna.

Tips

Servera våfflorna med sylt och grädde till dina yngre gäster!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2018-02-11

Man börjar med 1 dl vatten!

Britta/Webbredaktionen

2012-04-16

Mitt tips är att vispa ordentligt med en ballongvisp.

Ulrika

2012-04-15

Vem lyckas få en jämn smet med 3 dl mjöl & 2 dl vatten?

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Våfflor för stora och små

(29)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • våfflor
  • Tillbehör:
  • 200 g löjrom eller annan rom
  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 1 finhackad rödlök

Våffelhjärtan med löjrom

Betyg (1-5):
2.95 (40 betyg)

Små söta hjärtan toppade med rom, créme fraiche och rödlök.

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Hetta upp ett våffeljärn.
  2. Smörj laggen med lite smör. Häll på knappt en deciliter smet och grädda våfflorna gyllenbruna.

Tips

Servera våfflorna med sylt och grädde till dina yngre gäster!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2018-02-11

Man börjar med 1 dl vatten!

Britta/Webbredaktionen

2012-04-16

Mitt tips är att vispa ordentligt med en ballongvisp.

Ulrika

2012-04-15

Vem lyckas få en jämn smet med 3 dl mjöl & 2 dl vatten?

Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Våfflor för stora och små

(29)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies