Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

Betyg (1-5):
3.11 (19 betyg)

Snabblagad köttfärssås med vitkål i stället för pasta.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk olja
  • 4 dl crème fraiche med paprikasmak, 2 burkar
  • 400 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek färs, vitlök och kummin i olja.
  3. När all färsen är brun, tillsätt crème fraiche. Låt puttra ca 5 min.
  4. Strimla vitkålen tunt, gärna med en osthyvel. Lägg ner kålen i det kokande vattnet och låt koka 2 min. Häll av vattnet i ett durkslag.
  5. Blanda kålen med en klick smör och servera med köttfärssåsen. Toppa med persilja och ev chiliflakes.

Tips

Krydda med chiliflakes eller sambal oelek.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berith

2017-06-24

Helt enkelt smakligt; chiliflakes passar fint. Jag har svårt med aptiten men denna funkar bra. Hälsning: Berit

Erik

2015-01-29

Kummin är det man använd i ungersk matlagning och inget annat, lite vitlök behövs däremot!

Anita Öhrn

2014-12-12

Gott, men behöver lite mer kryddor. Suverän snabbmat och blir det något kvar så ställ ner det till hunden, hon slickade rent.

Jonas

2014-12-11

Istället för kummin borde det vara spiskummin. Något helt annat och betydligt mer ungerskt. Antar att det är ett tryckfel i receptet.

Gabriella

2014-07-18

Jättegott! Ska absolut laga det fler gånger.

JOHANNA

2014-03-13

GOTT?

Liknande recept

Linsbolognese

(33)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Belugalasagne

(29)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk olja
  • 4 dl crème fraiche med paprikasmak, 2 burkar
  • 400 g vitkål
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • chiliflakes

Ungersk köttfärssås med blancherad vitkål

Betyg (1-5):
3.11 (19 betyg)

Snabblagad köttfärssås med vitkål i stället för pasta.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek färs, vitlök och kummin i olja.
  3. När all färsen är brun, tillsätt crème fraiche. Låt puttra ca 5 min.
  4. Strimla vitkålen tunt, gärna med en osthyvel. Lägg ner kålen i det kokande vattnet och låt koka 2 min. Häll av vattnet i ett durkslag.
  5. Blanda kålen med en klick smör och servera med köttfärssåsen. Toppa med persilja och ev chiliflakes.

Tips

Krydda med chiliflakes eller sambal oelek.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berith

2017-06-24

Helt enkelt smakligt; chiliflakes passar fint. Jag har svårt med aptiten men denna funkar bra. Hälsning: Berit

Erik

2015-01-29

Kummin är det man använd i ungersk matlagning och inget annat, lite vitlök behövs däremot!

Anita Öhrn

2014-12-12

Gott, men behöver lite mer kryddor. Suverän snabbmat och blir det något kvar så ställ ner det till hunden, hon slickade rent.

Jonas

2014-12-11

Istället för kummin borde det vara spiskummin. Något helt annat och betydligt mer ungerskt. Antar att det är ett tryckfel i receptet.

Gabriella

2014-07-18

Jättegott! Ska absolut laga det fler gånger.

JOHANNA

2014-03-13

GOTT?

Liknande recept

Linsbolognese

(33)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Belugalasagne

(29)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies