
Ugnsstekta endiver
Betyg (1-5):
Denna angenämnt bittra sallad blir med söta nötiga kamrater ett riktigt läckert tillbehör.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (8)
- 2 endiver
- 0.5 krm peppar
- 50 g rumsvarmt smör
- 0.5 citron, saft och skal
- 0.5 dl grovhackade pekannötter eller valnötter
- 1 msk flytande honung
- 2 tsk plockad färsk timjan
- 0.5 krm salt
Gör så här
- Dela endiverna på längden och lägg dem i en ugnssäker oljad form med den skurna sidan uppåt. Salta och peppra. Blanda ihop smör, saft och rivet citronskal (bara det gula), nötter och honung och fördela på endiverna. Stek i ugnen tills endiverna är mjuka, 15-20 min. Strö ev över färsk timjan.
Liknande recept
Ugnsstekta endiver
Betyg (1-5):
Denna angenämnt bittra sallad blir med söta nötiga kamrater ett riktigt läckert tillbehör.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela endiverna på längden och lägg dem i en ugnssäker oljad form med den skurna sidan uppåt. Salta och peppra. Blanda ihop smör, saft och rivet citronskal (bara det gula), nötter och honung och fördela på endiverna. Stek i ugnen tills endiverna är mjuka, 15-20 min. Strö ev över färsk timjan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
karin isaksson
2016-01-08
0,5 gram nötter?