För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsstekta endiver

Betyg (1-5):
3.06 (50 betyg)

Denna angenämnt bittra sallad blir med söta nötiga kamrater ett riktigt läckert tillbehör.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 endiver
  • 0.5 krm peppar
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 0.5 dl grovhackade pekannötter eller valnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk plockad färsk timjan
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Dela endiverna på längden och lägg dem i en ugnssäker oljad form med den skurna sidan uppåt. Salta och peppra. Blanda ihop smör, saft och rivet citronskal (bara det gula), nötter och honung och fördela på endiverna. Stek i ugnen tills endiverna är mjuka, 15-20 min. Strö ev över färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin isaksson

2016-01-08

0,5 gram nötter?

Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(3)

Räktacos

(15)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Persiljeskinka

(1)

Tonfiskspett

(11)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Sweet corn kachumbari

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 endiver
  • 0.5 krm peppar
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 0.5 dl grovhackade pekannötter eller valnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk plockad färsk timjan
  • 0.5 krm salt

Ugnsstekta endiver

Betyg (1-5):
3.06 (50 betyg)

Denna angenämnt bittra sallad blir med söta nötiga kamrater ett riktigt läckert tillbehör.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela endiverna på längden och lägg dem i en ugnssäker oljad form med den skurna sidan uppåt. Salta och peppra. Blanda ihop smör, saft och rivet citronskal (bara det gula), nötter och honung och fördela på endiverna. Stek i ugnen tills endiverna är mjuka, 15-20 min. Strö ev över färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



karin isaksson

2016-01-08

0,5 gram nötter?

Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(3)

Räktacos

(15)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Persiljeskinka

(1)

Tonfiskspett

(11)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Sweet corn kachumbari

(6)