
Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin
En vintersallad med gyllengula julsmaker toppad med russin. Serveras till en saftig laxbit. Vilken middag!
- (19)
- 0.5 msk smör
- 600 g laxfilé
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk kanel
- 1 tsk svartpeppar
- Quinoasallad:
- 2 dl quinoa, kokt
- 0.5 g saffran
- 1 finhackad rödlök
- 0.5 urkärnad och finhackad chili
- 1 dl finhackad bladpersilja
- 200 g kokta och halverade brysselkål
- 1 dl russin
- 150 g romansallad, i rivna bitar
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- Till servering:
- 3 dl yoghurt, 10%
- 1.5 msk bladpersilja, några kvistar
Gör så här
- Smörj en ugnsfast form med lite smör. Lägg laxfilén i formen och strö kryddorna över laxen. Stek laxen i ugnen till en innertemperatur på 50-55 grader, använd en stektermometer, cirka 15-20 minuter.
- Alternativt stick en kniv i fisken och kontrollera att den är genomstekt med en lätt kärna. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt saffran i vattnet. Blanda den varma kokta quinoan med lök, chili, persilja, brysselkål, russin och sallad.
- Blanda en dressing av vinäger, olja, salt och peppar och slå den över salladen. Blanda om väl.
Servering
Tips

Laktosintoleranta väljer laktoslåg/-fri yoghurt till serveringen.
Liknande recept
Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin
En vintersallad med gyllengula julsmaker toppad med russin. Serveras till en saftig laxbit. Vilken middag!
Gör så här
- Smörj en ugnsfast form med lite smör. Lägg laxfilén i formen och strö kryddorna över laxen. Stek laxen i ugnen till en innertemperatur på 50-55 grader, använd en stektermometer, cirka 15-20 minuter.
- Alternativt stick en kniv i fisken och kontrollera att den är genomstekt med en lätt kärna. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt saffran i vattnet. Blanda den varma kokta quinoan med lök, chili, persilja, brysselkål, russin och sallad.
- Blanda en dressing av vinäger, olja, salt och peppar och slå den över salladen. Blanda om väl.
Servering
Tips

Laktosintoleranta väljer laktoslåg/-fri yoghurt till serveringen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-11-17
Supersmarrigt och enkelt att laga. La i honung i yoghurten vilket passade utmärkt. Nästa gång lägger jag i hasselnötter i salladen. Kommer absolut att laga igen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Terese
2013-11-17
Supersmarrigt och enkelt att laga. La i honung i yoghurten vilket passade utmärkt. Nästa gång lägger jag i hasselnötter i salladen. Kommer absolut att laga igen.