Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

En vintersallad med gyllengula julsmaker toppad med russin. Serveras till en saftig laxbit. Vilken middag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 0.5 msk smör
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk svartpeppar
  • Quinoasallad:
  • 2 dl quinoa, kokt
  • 0.5 g saffran
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 200 g kokta och halverade brysselkål
  • 1 dl russin
  • 150 g romansallad, i rivna bitar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 3 dl yoghurt, 10%
  • 1.5 msk bladpersilja, några kvistar

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form med lite smör. Lägg laxfilén i formen och strö kryddorna över laxen. Stek laxen i ugnen till en innertemperatur på 50-55 grader, använd en stektermometer, cirka 15-20 minuter.
  2. Alternativt stick en kniv i fisken och kontrollera att den är genomstekt med en lätt kärna. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt saffran i vattnet. Blanda den varma kokta quinoan med lök, chili, persilja, brysselkål, russin och sallad.
  3. Blanda en dressing av vinäger, olja, salt och peppar och slå den över salladen. Blanda om väl.

Servering

Servera med en klick yoghurt och strö eventuellt över lite extra persilja.

Tips

Laktosintoleranta väljer laktoslåg/-fri yoghurt till serveringen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2013-11-17

Supersmarrigt och enkelt att laga. La i honung i yoghurten vilket passade utmärkt. Nästa gång lägger jag i hasselnötter i salladen. Kommer absolut att laga igen.

Liknande recept

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(34)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 msk smör
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk svartpeppar
  • Quinoasallad:
  • 2 dl quinoa, kokt
  • 0.5 g saffran
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 200 g kokta och halverade brysselkål
  • 1 dl russin
  • 150 g romansallad, i rivna bitar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 3 dl yoghurt, 10%
  • 1.5 msk bladpersilja, några kvistar

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

En vintersallad med gyllengula julsmaker toppad med russin. Serveras till en saftig laxbit. Vilken middag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en ugnsfast form med lite smör. Lägg laxfilén i formen och strö kryddorna över laxen. Stek laxen i ugnen till en innertemperatur på 50-55 grader, använd en stektermometer, cirka 15-20 minuter.
  2. Alternativt stick en kniv i fisken och kontrollera att den är genomstekt med en lätt kärna. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt saffran i vattnet. Blanda den varma kokta quinoan med lök, chili, persilja, brysselkål, russin och sallad.
  3. Blanda en dressing av vinäger, olja, salt och peppar och slå den över salladen. Blanda om väl.

Servering

Servera med en klick yoghurt och strö eventuellt över lite extra persilja.

Tips

Laktosintoleranta väljer laktoslåg/-fri yoghurt till serveringen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2013-11-17

Supersmarrigt och enkelt att laga. La i honung i yoghurten vilket passade utmärkt. Nästa gång lägger jag i hasselnötter i salladen. Kommer absolut att laga igen.

Liknande recept

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(34)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies