Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
3.18 (17 betyg)

Fläskkarré i ugn med vitlök och krispig yta.

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
  • 1 tsk salt
  • Ingefärsrotmos
  • 1 kg kålrot
  • 2 msk smör
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, ca 1,5 tim. Sätt ev på grilleffekt de sista 5 min.
  3. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10-15 min, och låt rinna av i ett durkslag.
  4. Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett slätt mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MAGNUS

2018-08-07

Det här en rätt jag lagat flera ggr. Bara älskar ingefärsmoset!! Håller med Peder nedan, väldigt trist att få skivor när det står att man beställt en bit karré..... i övrigt supergott 🙂👍

Peder

2018-06-20

När jag försöker beställa idag ser jag att Coop väljer att leverera skivad Karré även idag. Varför inte hålla er till receptet??

Peder

2018-06-20

Fick levererar skivor av fläskkarrén. Inte så kul.

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(30)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
  • 1 tsk salt
  • Ingefärsrotmos
  • 1 kg kålrot
  • 2 msk smör
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • salt

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
3.18 (17 betyg)

Fläskkarré i ugn med vitlök och krispig yta.

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, ca 1,5 tim. Sätt ev på grilleffekt de sista 5 min.
  3. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10-15 min, och låt rinna av i ett durkslag.
  4. Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett slätt mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MAGNUS

2018-08-07

Det här en rätt jag lagat flera ggr. Bara älskar ingefärsmoset!! Håller med Peder nedan, väldigt trist att få skivor när det står att man beställt en bit karré..... i övrigt supergott 🙂👍

Peder

2018-06-20

När jag försöker beställa idag ser jag att Coop väljer att leverera skivad Karré även idag. Varför inte hålla er till receptet??

Peder

2018-06-20

Fick levererar skivor av fläskkarrén. Inte så kul.

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies