Ugnsrostad tomatsås på sommarens tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (3 betyg)

Härligt smakrik tomatsås på färska tomater och paprikor. Recept av Johanna Ragnartz.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tomater (gärna i olika storlekar)
  • 1 röd paprika
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, ev urkärnad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera de stora tomaterna och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Lägg småtomaterna med kvisten kvar bredvid.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och hacka lök, vitlök och chili. Lägg paprikan på plåten och strö lök, vitlök och chili ovanpå tomater och paprika. Toppa med timjankvistar och ringla över olja. Salta och peppra ev.
  3. Tillaga mitt i ugnen 60–75 min, tills tomaterna och löken precis börjar bli lite svarta i kanterna. Häll över allt i en bunke eller kastrull och mixa grovt. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2019-10-08

Jättegod tomatsås som vi hade på pizza. Nästa gång tar jag nog i lite mer av allt som inte är tomater dock.

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg tomater (gärna i olika storlekar)
  • 1 röd paprika
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, ev urkärnad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Ugnsrostad tomatsås på sommarens tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (3 betyg)

Härligt smakrik tomatsås på färska tomater och paprikor. Recept av Johanna Ragnartz.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera de stora tomaterna och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Lägg småtomaterna med kvisten kvar bredvid.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och hacka lök, vitlök och chili. Lägg paprikan på plåten och strö lök, vitlök och chili ovanpå tomater och paprika. Toppa med timjankvistar och ringla över olja. Salta och peppra ev.
  3. Tillaga mitt i ugnen 60–75 min, tills tomaterna och löken precis börjar bli lite svarta i kanterna. Häll över allt i en bunke eller kastrull och mixa grovt. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2019-10-08

Jättegod tomatsås som vi hade på pizza. Nästa gång tar jag nog i lite mer av allt som inte är tomater dock.

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)