För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsrostad tomatsås på sommarens tomater

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Härligt smakrik tomatsås på färska tomater och paprikor. Recept av Johanna Ragnartz.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tomater (gärna i olika storlekar)
  • 1 röd paprika
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, ev urkärnad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera de stora tomaterna och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Lägg småtomaterna med kvisten kvar bredvid.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och hacka lök, vitlök och chili. Lägg paprikan på plåten och strö lök, vitlök och chili ovanpå tomater och paprika. Toppa med timjankvistar och ringla över olja. Salta och peppra ev.
  3. Tillaga mitt i ugnen 60–75 min, tills tomaterna och löken precis börjar bli lite svarta i kanterna. Häll över allt i en bunke eller kastrull och mixa grovt. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2019-10-08

Jättegod tomatsås som vi hade på pizza. Nästa gång tar jag nog i lite mer av allt som inte är tomater dock.

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Korvstroganoff på grillen

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg tomater (gärna i olika storlekar)
  • 1 röd paprika
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, ev urkärnad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Ugnsrostad tomatsås på sommarens tomater

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Härligt smakrik tomatsås på färska tomater och paprikor. Recept av Johanna Ragnartz.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera de stora tomaterna och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Lägg småtomaterna med kvisten kvar bredvid.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och hacka lök, vitlök och chili. Lägg paprikan på plåten och strö lök, vitlök och chili ovanpå tomater och paprika. Toppa med timjankvistar och ringla över olja. Salta och peppra ev.
  3. Tillaga mitt i ugnen 60–75 min, tills tomaterna och löken precis börjar bli lite svarta i kanterna. Häll över allt i en bunke eller kastrull och mixa grovt. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2019-10-08

Jättegod tomatsås som vi hade på pizza. Nästa gång tar jag nog i lite mer av allt som inte är tomater dock.

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Japanskt långkok med nudlar

(41)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(23)

Varma havskräftor med sezuanpepparsmör och wok

(5)

Korvstroganoff på grillen

(4)