Ugnsrostad tomatsås på sommarens tomater

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Härligt smakrik tomatsås på färska tomater och paprikor. Recept av Johanna Ragnartz.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1 kg tomater (gärna i olika storlekar)
  • 1 röd paprika
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, ev urkärnad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera de stora tomaterna och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Lägg småtomaterna med kvisten kvar bredvid.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och hacka lök, vitlök och chili. Lägg paprikan på plåten och strö lök, vitlök och chili ovanpå tomater och paprika. Toppa med timjankvistar och ringla över olja. Salta och peppra ev.
  3. Tillaga mitt i ugnen 60–75 min, tills tomaterna och löken precis börjar bli lite svarta i kanterna. Häll över allt i en bunke eller kastrull och mixa grovt. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Kålpudding - klassiskt recept

(21)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Köttfärssås med hetta och sötma

(16)

Kycklinggryta med paprika och äpple

(68)

Pasta vongole

(10)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(9)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1 kg tomater (gärna i olika storlekar)
  • 1 röd paprika
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, ev urkärnad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Ugnsrostad tomatsås på sommarens tomater

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Härligt smakrik tomatsås på färska tomater och paprikor. Recept av Johanna Ragnartz.

Tillagningstid: 15 min + 1 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera de stora tomaterna och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Lägg småtomaterna med kvisten kvar bredvid.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och hacka lök, vitlök och chili. Lägg paprikan på plåten och strö lök, vitlök och chili ovanpå tomater och paprika. Toppa med timjankvistar och ringla över olja. Salta och peppra ev.
  3. Tillaga mitt i ugnen 60–75 min, tills tomaterna och löken precis börjar bli lite svarta i kanterna. Häll över allt i en bunke eller kastrull och mixa grovt. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Kålpudding - klassiskt recept

(21)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Köttfärssås med hetta och sötma

(16)

Kycklinggryta med paprika och äpple

(68)

Pasta vongole

(10)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies