För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsrostad sötpotatissallad med limedressing

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Lime, honung och vitlök smaksätter den rostade sötpotatisen. Så gott som tillbehör till grillat. Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g sötpotatis
  • 2 rödlökar
  • 8 pimentos de padron
  • 250 g körsbärstomater
  • 380 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avrunna
  • 70 g mixsallad
  • Limedressing
  • 1 lime
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • Het fetaröra
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl inlagda jalapeños, finhackade
  • 100 g fetaost
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i munsbitsstora bitar. Skär rödlöken i klyftor. Lägg sötpotatis, lök och paprikor på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt i olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.

Het fetaröra

  1. Blanda yoghurten med jalapeños och smulad fetaost, smaka av med salt. Limedressing: Riv skalet från limen och pressa saften i en skål. Tillsätt olja, honung, vitlök, chiliflakes, paprikapulver och salt.
  2. Halvera tomaterna och vänd varsamt ihop med bönor och hälften av dressingen. Vänd sedan varsamt ihop med de rostade grönsakerna och salladsblad. Lägg upp på ett serveringsfat och häll över resten av dressingen.

Tips

Passar även bra med färsk koriander till denna rätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(9)

Potatis- och bönsallad

(3)

Krämig bön- och potatissallad med ägg

(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g sötpotatis
  • 2 rödlökar
  • 8 pimentos de padron
  • 250 g körsbärstomater
  • 380 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avrunna
  • 70 g mixsallad
  • Limedressing
  • 1 lime
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt
  • Het fetaröra
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl inlagda jalapeños, finhackade
  • 100 g fetaost
  • salt

Ugnsrostad sötpotatissallad med limedressing

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Lime, honung och vitlök smaksätter den rostade sötpotatisen. Så gott som tillbehör till grillat. Recept av Karolina Olson Haglund.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i munsbitsstora bitar. Skär rödlöken i klyftor. Lägg sötpotatis, lök och paprikor på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt i olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna.

Het fetaröra

  1. Blanda yoghurten med jalapeños och smulad fetaost, smaka av med salt. Limedressing: Riv skalet från limen och pressa saften i en skål. Tillsätt olja, honung, vitlök, chiliflakes, paprikapulver och salt.
  2. Halvera tomaterna och vänd varsamt ihop med bönor och hälften av dressingen. Vänd sedan varsamt ihop med de rostade grönsakerna och salladsblad. Lägg upp på ett serveringsfat och häll över resten av dressingen.

Tips

Passar även bra med färsk koriander till denna rätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingspett med hummus

(9)

Potatis- och bönsallad

(3)

Krämig bön- och potatissallad med ägg

(3)