För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Den karamelliserade sojaglazen är underbar till rostad rotselleri!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg rotselleri
  • 50 g smör, smält
  • Friterad purjolök
  • 0.5 liter olja till fritering
  • 0.5 purjolök
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • röd chili, finhackad
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotsellerin i ca 2 cm tjocka skivor. Halvera skivorna om de är stora. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla skivorna med smält smör och rosta mitt i ugnen ca 10 min. Vänd och rosta ca 10 min till. Rotsellerin ska bli mjuk men fortfarande ha tuggmotstånd.

Friterad purjolök:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Strimla purjolöken, gärna på längden och fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Glaze:

  1. Häll ingredienserna till glazen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills glazen tjocknar något, ca 8 min.
  2. Lägg rotsellerin på fat och ringla över glazen. Toppa med den krispiga purjolöken och korianderblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

(8)

Svartrotspaj med getost

(29)

Rawbiff på rödbeta med palsternackspommes

(8)

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

(2)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(1)

Rödbetsgravad lax

(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg rotselleri
  • 50 g smör, smält
  • Friterad purjolök
  • 0.5 liter olja till fritering
  • 0.5 purjolök
  • Glaze
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • röd chili, finhackad
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • färsk koriander

Ugnsrostad rotselleri med glaze, krispig lök och koriander

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Den karamelliserade sojaglazen är underbar till rostad rotselleri!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotsellerin i ca 2 cm tjocka skivor. Halvera skivorna om de är stora. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla skivorna med smält smör och rosta mitt i ugnen ca 10 min. Vänd och rosta ca 10 min till. Rotsellerin ska bli mjuk men fortfarande ha tuggmotstånd.

Friterad purjolök:

  1. Hetta upp oljan i en kastrull med höga kanter till ca 160°. Strimla purjolöken, gärna på längden och fritera i omgångar. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Glaze:

  1. Häll ingredienserna till glazen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills glazen tjocknar något, ca 8 min.
  2. Lägg rotsellerin på fat och ringla över glazen. Toppa med den krispiga purjolöken och korianderblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Havtornsmarinerad lax med blomkål och rostad gulbeta

(8)

Svartrotspaj med getost

(29)

Rawbiff på rödbeta med palsternackspommes

(8)

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

(2)

Inkokt lax med dillmajonnäs

(1)

Rödbetsgravad lax

(20)