För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsrostad kycklingfilé med citrongräs och grönsaksris

Betyg (1-5):
4.33 (18 betyg)

Kyckling i ugn med asiatiska smaker som ingefära och citrongräs. Serveras med ett ris blandat med blomkål och vitkål.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingfiléer
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 citrongräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Grönsaksris
  • 2 dl basmatiris
  • 150 g blomkål, grovriven
  • 150 g vitkål, grovriven
  • 2 msk smör
  • salt
  • 1 salladslök, tunt skivad

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Skala ingefäran och skär i tändsticksstora strimlor. Finhacka citrongräs och vitlök. Blanda ingefära, citrongräs, vitlök, fisksås, socker, soja, olja och svartpeppar och häll över kycklingfiléerna. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°, ca 20 min.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och häll ner riset och de rivna grönsakerna. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Häll av vattnet i ett durkslag. Blanda ner smör och smaka av med salt. Toppa riset med salladslök och servera till kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-16

Hej Birgitta! Fisksås är en smakförstärkare (likt umami) som tillför sälta i matlagningen.

Birgitta

2020-01-15

Vad är fisksås för något?

Elin

2020-01-08

Jättegott, brukar blanda i lite extra soja och även honung. Sen steka kycklingen innan ugnen så den får lite färg!

Mums

2019-12-10

Väldigt gott

Jonas

2019-12-07

Blev ju inte alls som på bilden. Knappt någon sås kvar när kycklingen kom ut ur ugnen.

Liknande recept

Barnens kyckling i ugn

(105)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Indonesisk kycklinggryta

(16)

Indisk rispanna

(12)

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

(6)

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

(9)

Indisk kycklinggryta med gult ris

(18)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 kycklingfiléer
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 citrongräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • Grönsaksris
  • 2 dl basmatiris
  • 150 g blomkål, grovriven
  • 150 g vitkål, grovriven
  • 2 msk smör
  • salt
  • 1 salladslök, tunt skivad

Ugnsrostad kycklingfilé med citrongräs och grönsaksris

Betyg (1-5):
4.33 (18 betyg)

Kyckling i ugn med asiatiska smaker som ingefära och citrongräs. Serveras med ett ris blandat med blomkål och vitkål.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Skala ingefäran och skär i tändsticksstora strimlor. Finhacka citrongräs och vitlök. Blanda ingefära, citrongräs, vitlök, fisksås, socker, soja, olja och svartpeppar och häll över kycklingfiléerna. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°, ca 20 min.
  2. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och häll ner riset och de rivna grönsakerna. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Häll av vattnet i ett durkslag. Blanda ner smör och smaka av med salt. Toppa riset med salladslök och servera till kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-01-16

Hej Birgitta! Fisksås är en smakförstärkare (likt umami) som tillför sälta i matlagningen.

Birgitta

2020-01-15

Vad är fisksås för något?

Elin

2020-01-08

Jättegott, brukar blanda i lite extra soja och även honung. Sen steka kycklingen innan ugnen så den får lite färg!

Mums

2019-12-10

Väldigt gott

Jonas

2019-12-07

Blev ju inte alls som på bilden. Knappt någon sås kvar när kycklingen kom ut ur ugnen.

Liknande recept

Barnens kyckling i ugn

(105)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Kyckling korma med kryddigt ris

(26)

Indonesisk kycklinggryta

(16)

Indisk rispanna

(12)

Stekta kycklingklubbor med pilaffris

(6)

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

(9)

Indisk kycklinggryta med gult ris

(18)