Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Smart med mat som sköter sig själv i ugnen. Den hemgjorda grillkryddan ger ljuvlig smak!

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 2 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Grillkrydda
  • 1 köttbuljongtärning eller kyckling
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Svartkåls-slaw
  • 300 g Kålrot och Svartkål hackat och klart eller strimlad kålrot och valfri kål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, strimlat
  • 1.5 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 2 tsk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Mortla ihop alla torra kryddor till grillkryddan. Täck kycklingen med grillkrydda. Lägg i en ugnsform med bröstsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Vänd två gånger under tiden. Skeda spadet över kycklingen.
  2. Tvätta sötpotatisen och dela på längden. Pensla med olja och lägg snittytan ner på en plåt. Rosta i ugnen samtidigt med kycklingen tills de är mjuka, ca 40 min.
  3. Rör ihop alla ingredienser till svartkålsslawen. Smaka av med salt. Servera med kycklingen och sötpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citron- och saffranskyckling

(7)

Thainudlar med kycklingfärssås

(39)

Kyckling med salvia och citron på spett

(60)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(78)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 2 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Grillkrydda
  • 1 köttbuljongtärning eller kyckling
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Svartkåls-slaw
  • 300 g Kålrot och Svartkål hackat och klart eller strimlad kålrot och valfri kål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, strimlat
  • 1.5 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 2 tsk äppelcidervinäger

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Smart med mat som sköter sig själv i ugnen. Den hemgjorda grillkryddan ger ljuvlig smak!

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop alla torra kryddor till grillkryddan. Täck kycklingen med grillkrydda. Lägg i en ugnsform med bröstsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Vänd två gånger under tiden. Skeda spadet över kycklingen.
  2. Tvätta sötpotatisen och dela på längden. Pensla med olja och lägg snittytan ner på en plåt. Rosta i ugnen samtidigt med kycklingen tills de är mjuka, ca 40 min.
  3. Rör ihop alla ingredienser till svartkålsslawen. Smaka av med salt. Servera med kycklingen och sötpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citron- och saffranskyckling

(7)

Thainudlar med kycklingfärssås

(39)

Kyckling med salvia och citron på spett

(60)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(78)

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies