Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Smart med mat som sköter sig själv i ugnen. Den hemgjorda grillkryddan ger ljuvlig smak!

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 2 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • Grillkrydda
  • 1 köttbuljongtärning eller kyckling
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Svartkåls-slaw
  • 300 g Kålrot och Svartkål hackat och klart eller strimlad kålrot och valfri kål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, strimlat
  • 1.5 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 2 tsk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Mortla ihop alla torra kryddor till grillkryddan. Täck kycklingen med grillkrydda. Lägg i en ugnsform med bröstsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Vänd två gånger under tiden. Skeda spadet över kycklingen.
  2. Tvätta sötpotatisen och dela på längden. Pensla med olja och lägg snittytan ner på en plåt. Rosta i ugnen samtidigt med kycklingen tills de är mjuka, ca 40 min.
  3. Rör ihop alla ingredienser till svartkålsslawen. Smaka av med salt. Servera med kycklingen och sötpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 2 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • Grillkrydda
  • 1 köttbuljongtärning eller kyckling
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • Svartkåls-slaw
  • 300 g Kålrot och Svartkål hackat och klart eller strimlad kålrot och valfri kål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, strimlat
  • 1.5 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 2 tsk äppelcidervinäger

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Smart med mat som sköter sig själv i ugnen. Den hemgjorda grillkryddan ger ljuvlig smak!

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop alla torra kryddor till grillkryddan. Täck kycklingen med grillkrydda. Lägg i en ugnsform med bröstsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Vänd två gånger under tiden. Skeda spadet över kycklingen.
  2. Tvätta sötpotatisen och dela på längden. Pensla med olja och lägg snittytan ner på en plåt. Rosta i ugnen samtidigt med kycklingen tills de är mjuka, ca 40 min.
  3. Rör ihop alla ingredienser till svartkålsslawen. Smaka av med salt. Servera med kycklingen och sötpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies