För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsrostad fläskfilé med honungssås

Betyg (1-5):
3.25 (51 betyg)

Ungsstekt kött inlindat i kryddor passar utmärkt till en lite sötare sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g väl putsad fläskfilé
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl oregano
  • 1 citron, i 6 skivor (1 skiva per person)
  • 1 st steksnöre
  • 2 msk olivolja
  • Honungssås:
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 dl dijonsenap

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Lägg oreganokvistar och citronskivor runt om. Knyt om med steksnöre. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Ta upp och lägg i en ugnsform. Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen till 65-70º.
  2. Vira in i folie och låt vila 10 minuter före servering. Hetta upp honung och senap i en kastrull. Skär upp köttet och servera med såsen och dillpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan-Erik Boström

2015-05-15

Alldeles för stark sås, senapen slår ihjäl allt annat. Min fru hittade samma recept i en tidning och vi var säkra på att det måste ha blivit fel med samma mängd senap som honung, men så var det alltså inte!

Liknande recept

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Sosaties

(0)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 900 g väl putsad fläskfilé
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl oregano
  • 1 citron, i 6 skivor (1 skiva per person)
  • 1 st steksnöre
  • 2 msk olivolja
  • Honungssås:
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 dl dijonsenap

Ugnsrostad fläskfilé med honungssås

Betyg (1-5):
3.25 (51 betyg)

Ungsstekt kött inlindat i kryddor passar utmärkt till en lite sötare sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Lägg oreganokvistar och citronskivor runt om. Knyt om med steksnöre. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Ta upp och lägg i en ugnsform. Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen till 65-70º.
  2. Vira in i folie och låt vila 10 minuter före servering. Hetta upp honung och senap i en kastrull. Skär upp köttet och servera med såsen och dillpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan-Erik Boström

2015-05-15

Alldeles för stark sås, senapen slår ihjäl allt annat. Min fru hittade samma recept i en tidning och vi var säkra på att det måste ha blivit fel med samma mängd senap som honung, men så var det alltså inte!

Liknande recept

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Sosaties

(0)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)