För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnspannkaka och äppelkompott med kardemumma

Betyg (1-5):
3.21 (28 betyg)

Avsluta en lättare måltid med ugnspannkaka som är en matig efterrätt.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • Äppelkompott:
  • 4 tärnade äpplen
  • 2 msk råströsocker
  • 2 krm krossade kardemummafrö
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • Servering:
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 msk citronmeliss

Gör så här

Pannkaka

  1. Vispa ihop ingredienserna till pannkakan till en slät smet. Häll den i en smord långpanna (ca 30 x 40 cm) och grädda i 225 ° i 20-25 minuter.

Äppelkompott

  1. Blanda alla ingredienser till äppelkompotten i en kastrull och koka på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 5 minuter.
  2. Servera pannkakan med äppelkompotten och cottage cheese. Strö gärna på lite citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

(23)

Pannkakor med frukt och kokos

(4)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Kokosrullade fruktspett

(5)

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

(29)

Fruktspett med kokos

(6)

Bananplättar med kokos

(14)

Jordgubbssoppa

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • Äppelkompott:
  • 4 tärnade äpplen
  • 2 msk råströsocker
  • 2 krm krossade kardemummafrö
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • Servering:
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 msk citronmeliss

Ugnspannkaka och äppelkompott med kardemumma

Betyg (1-5):
3.21 (28 betyg)

Avsluta en lättare måltid med ugnspannkaka som är en matig efterrätt.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pannkaka

  1. Vispa ihop ingredienserna till pannkakan till en slät smet. Häll den i en smord långpanna (ca 30 x 40 cm) och grädda i 225 ° i 20-25 minuter.

Äppelkompott

  1. Blanda alla ingredienser till äppelkompotten i en kastrull och koka på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 5 minuter.
  2. Servera pannkakan med äppelkompotten och cottage cheese. Strö gärna på lite citronmeliss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

(23)

Pannkakor med frukt och kokos

(4)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Kokosrullade fruktspett

(5)

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

(29)

Fruktspett med kokos

(6)

Bananplättar med kokos

(14)

Jordgubbssoppa

(5)