Ugnspannkaka och äppelkompott med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Avsluta en lättare måltid med ugnspannkaka som är en matig efterrätt.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • Äppelkompott:
  • 4 tärnade äpplen
  • 2 msk råströsocker
  • 2 krm krossade kardemummafrö
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • Servering:
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 msk citronmeliss

Gör så här

Pannkaka

  1. Vispa ihop ingredienserna till pannkakan till en slät smet. Häll den i en smord långpanna (ca 30 x 40 cm) och grädda i 225 ° i 20-25 minuter.

Äppelkompott

  1. Blanda alla ingredienser till äppelkompotten i en kastrull och koka på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 5 minuter.
  2. Servera pannkakan med äppelkompotten och cottage cheese. Strö gärna på lite citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Apelsinsoppa med saffran

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Jordgubbssoppa

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn eller grahamsmjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • Äppelkompott:
  • 4 tärnade äpplen
  • 2 msk råströsocker
  • 2 krm krossade kardemummafrö
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • Servering:
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 msk citronmeliss

Ugnspannkaka och äppelkompott med kardemumma

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Avsluta en lättare måltid med ugnspannkaka som är en matig efterrätt.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pannkaka

  1. Vispa ihop ingredienserna till pannkakan till en slät smet. Häll den i en smord långpanna (ca 30 x 40 cm) och grädda i 225 ° i 20-25 minuter.

Äppelkompott

  1. Blanda alla ingredienser till äppelkompotten i en kastrull och koka på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 5 minuter.
  2. Servera pannkakan med äppelkompotten och cottage cheese. Strö gärna på lite citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bananplättar med kokos

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Apelsinsoppa med saffran

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Jordgubbssoppa

Betyg
Betyg
(5)