Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 125 g strimlat bacon
  • Wokade äpplen:
  • 25 g smör
  • 2 urkärnade, klyftade äpplen av fast sort
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen.
  2. Fördela baconstrimlet i långpannan och låt det få färg i ugnen, 5-10 minuter. Rör om en gång. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen tills pannkakan stannat och fått färg, 20-25 min.
  3. Wokade äpplen: Hetta upp smöret i en wok eller stekpanna. Stek äppelklyftorna någon minut på stark värme, rör då och då. Strö över kanelen och ringla över honungen.
  4. Skär pannkakan i bitar och servera med äpplena och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Matkassens caesarsallad

(30)

Korv Stroganoff

(324)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Gazpacho med pizzabullar

(10)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 125 g strimlat bacon
  • Wokade äpplen:
  • 25 g smör
  • 2 urkärnade, klyftade äpplen av fast sort
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 msk flytande honung

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg (1-5):
3 (7 betyg)

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen.
  2. Fördela baconstrimlet i långpannan och låt det få färg i ugnen, 5-10 minuter. Rör om en gång. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen tills pannkakan stannat och fått färg, 20-25 min.
  3. Wokade äpplen: Hetta upp smöret i en wok eller stekpanna. Stek äppelklyftorna någon minut på stark värme, rör då och då. Strö över kanelen och ringla över honungen.
  4. Skär pannkakan i bitar och servera med äpplena och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Matkassens caesarsallad

(30)

Korv Stroganoff

(324)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Bowl med sashimilax

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies