Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

En rätt som lagar sig själv i ugnen, perfekt! Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g färsk grönkål
  • 50 g riven ost
  • 100 g skinka, t ex julskinka, strimlad
  • Tillbehör
  • rårörda lingon
  • morot, i stavar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg i en oljad ugnsform, ca 25 x 35 cm. Lägg även i ost och skinka. Häll på pannkakssmeten.
  3. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stelnat och fått fin färg, ca 30 min. Låt gärna stå några minuter innan den serveras. Servera med rårörda lingon och morotsstavar.

Tips

Servera med andra krispiga grönsaker som paprika, gurka eller vitkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2019-02-07

God och snabb vardagsmat. Jag rostade grönkålen lite innan pannkakssmeten hälldes på. Tycker dock att det är lite snålt tilltaget för att vara 4 portioner.

Tamara

2019-01-18

Mums! Hade ingen skinka hemma. Tog bacon och la överst i formen. Riven västerbottensost gav extra god smak. Den här ugnspannkakan kommer jag att göra flera gånger!

Liknande recept

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Brunchplåt - Coop

(33)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g färsk grönkål
  • 50 g riven ost
  • 100 g skinka, t ex julskinka, strimlad
  • Tillbehör
  • rårörda lingon
  • morot, i stavar

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

En rätt som lagar sig själv i ugnen, perfekt! Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver, salt och peppar.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg i en oljad ugnsform, ca 25 x 35 cm. Lägg även i ost och skinka. Häll på pannkakssmeten.
  3. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stelnat och fått fin färg, ca 30 min. Låt gärna stå några minuter innan den serveras. Servera med rårörda lingon och morotsstavar.

Tips

Servera med andra krispiga grönsaker som paprika, gurka eller vitkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida

2019-02-07

God och snabb vardagsmat. Jag rostade grönkålen lite innan pannkakssmeten hälldes på. Tycker dock att det är lite snålt tilltaget för att vara 4 portioner.

Tamara

2019-01-18

Mums! Hade ingen skinka hemma. Tog bacon och la överst i formen. Riven västerbottensost gav extra god smak. Den här ugnspannkakan kommer jag att göra flera gånger!

Liknande recept

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng - Coop

(4)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Brunchplåt - Coop

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies