Ugnspannkaka

Betyg (1-5):
3.28 (43 betyg)

Klassisk pannkaka i ugn med bacon och äpplen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 2 äpplen i skivor
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 apelsin i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen.
  3. Värm en stekpanna och stek baconstrimlorna i 3 minuter. Smörj en ugnsfast form och häll i pannkakssmeten, bacon och toppa med äpplen. Låt stå i ugnen i 20-30 minuter. Tiden beror på storleken på formen.
  4. Servera med tomater och apelsinklyftor.

Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta Andersson

2012-11-12

Ett tips är att sätta ca 1 msk ostlöpe (finns att köpa på apoteken) till smeten och värma formen först innan man häller i smeten då blir pannkakan pösig och fastnar inte i formen.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Lökpaj med smördeg

(20)

Ängssyrasoppa

(4)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 2 äpplen i skivor
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 apelsin i klyftor

Ugnspannkaka

Betyg (1-5):
3.28 (43 betyg)

Klassisk pannkaka i ugn med bacon och äpplen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen.
  3. Värm en stekpanna och stek baconstrimlorna i 3 minuter. Smörj en ugnsfast form och häll i pannkakssmeten, bacon och toppa med äpplen. Låt stå i ugnen i 20-30 minuter. Tiden beror på storleken på formen.
  4. Servera med tomater och apelsinklyftor.

Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta Andersson

2012-11-12

Ett tips är att sätta ca 1 msk ostlöpe (finns att köpa på apoteken) till smeten och värma formen först innan man häller i smeten då blir pannkakan pösig och fastnar inte i formen.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Lökpaj med smördeg

(20)

Ängssyrasoppa

(4)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies