Ugnspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.36 (47 betyg)

Klassisk pannkaka i ugn med bacon och äpplen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 2 äpplen i skivor
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 apelsin i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen.
  3. Värm en stekpanna och stek baconstrimlorna i 3 minuter. Smörj en ugnsfast form och häll i pannkakssmeten, bacon och toppa med äpplen. Låt stå i ugnen i 20-30 minuter. Tiden beror på storleken på formen.
  4. Servera med tomater och apelsinklyftor.

Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-11

Hej Camilla! En form som är ca 30X40 cm passar fint. Mvh Maja (redaktör)

Camilla

2020-06-08

Hur stor form passar? Ser att det är mindre del ingredienser i detta recept än i andra för ugnspannkaka.

Birgitta Andersson

2012-11-12

Ett tips är att sätta ca 1 msk ostlöpe (finns att köpa på apoteken) till smeten och värma formen först innan man häller i smeten då blir pannkakan pösig och fastnar inte i formen.

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fläskpannkaka med bacon och morot

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 2 äpplen i skivor
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 apelsin i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Ugnspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.36 (47 betyg)

Klassisk pannkaka i ugn med bacon och äpplen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen.
  3. Värm en stekpanna och stek baconstrimlorna i 3 minuter. Smörj en ugnsfast form och häll i pannkakssmeten, bacon och toppa med äpplen. Låt stå i ugnen i 20-30 minuter. Tiden beror på storleken på formen.
  4. Servera med tomater och apelsinklyftor.

Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-11

Hej Camilla! En form som är ca 30X40 cm passar fint. Mvh Maja (redaktör)

Camilla

2020-06-08

Hur stor form passar? Ser att det är mindre del ingredienser i detta recept än i andra för ugnspannkaka.

Birgitta Andersson

2012-11-12

Ett tips är att sätta ca 1 msk ostlöpe (finns att köpa på apoteken) till smeten och värma formen först innan man häller i smeten då blir pannkakan pösig och fastnar inte i formen.

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fläskpannkaka med bacon och morot

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)