För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnspannkaka

Betyg (1-5):
3.36 (47 betyg)

Klassisk pannkaka i ugn med bacon och äpplen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 2 äpplen i skivor
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 apelsin i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen.
  3. Värm en stekpanna och stek baconstrimlorna i 3 minuter. Smörj en ugnsfast form och häll i pannkakssmeten, bacon och toppa med äpplen. Låt stå i ugnen i 20-30 minuter. Tiden beror på storleken på formen.
  4. Servera med tomater och apelsinklyftor.

Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-11

Hej Camilla! En form som är ca 30X40 cm passar fint. Mvh Maja (redaktör)

Camilla

2020-06-08

Hur stor form passar? Ser att det är mindre del ingredienser i detta recept än i andra för ugnspannkaka.

Birgitta Andersson

2012-11-12

Ett tips är att sätta ca 1 msk ostlöpe (finns att köpa på apoteken) till smeten och värma formen först innan man häller i smeten då blir pannkakan pösig och fastnar inte i formen.

Liknande recept

Ängssyrasoppa

(8)

Fläskpannkaka med bacon och morot

(89)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(19)

Lökpaj med smördeg

(51)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 2 äpplen i skivor
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 apelsin i klyftor
  • 0.5 tsk salt

Ugnspannkaka

Betyg (1-5):
3.36 (47 betyg)

Klassisk pannkaka i ugn med bacon och äpplen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ihop mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen.
  3. Värm en stekpanna och stek baconstrimlorna i 3 minuter. Smörj en ugnsfast form och häll i pannkakssmeten, bacon och toppa med äpplen. Låt stå i ugnen i 20-30 minuter. Tiden beror på storleken på formen.
  4. Servera med tomater och apelsinklyftor.

Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-11

Hej Camilla! En form som är ca 30X40 cm passar fint. Mvh Maja (redaktör)

Camilla

2020-06-08

Hur stor form passar? Ser att det är mindre del ingredienser i detta recept än i andra för ugnspannkaka.

Birgitta Andersson

2012-11-12

Ett tips är att sätta ca 1 msk ostlöpe (finns att köpa på apoteken) till smeten och värma formen först innan man häller i smeten då blir pannkakan pösig och fastnar inte i formen.

Liknande recept

Ängssyrasoppa

(8)

Fläskpannkaka med bacon och morot

(89)

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

(19)

Lökpaj med smördeg

(51)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)