Ugnsomelett och morotssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

En len omelett med råkostsallad blir en lagom lätt middag.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 10 ägg
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 hackade tomater
  • 0.5 dl hackad färsk oregano, eller 0,5 msk torkad
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Morotssallad med baconvinägrett:
  • 140 g strimlad bacon
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • 4 skalade och rivna morötter
  • 0.25 rivet vitkålshuvud
  • hackad smörgåskrasse, eventuellt

Gör så här

  1. Smörj en liten ugnsform, 20 x 30 centimeter. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll i formen. Fördela tomathack, oregano och ost i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggen stannat och ytan fått färg, cirka 20 minuter.

Morotssallad

  1. Stek baconet och låt svalna. Blanda olja, vinäger, svartpeppar och bacon, blanda det sedan med morötter och vitkål. Toppa eventuellt med hackad smörgåskrasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2012-11-07

Trevlig vardagsrätt!

2012-10-17

Liknande recept

Spara recept

Örtomelett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dubbel levainmacka med stekt ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 msk smör
  • 10 ägg
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 hackade tomater
  • 0.5 dl hackad färsk oregano, eller 0,5 msk torkad
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Morotssallad med baconvinägrett:
  • 140 g strimlad bacon
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • 4 skalade och rivna morötter
  • 0.25 rivet vitkålshuvud
  • hackad smörgåskrasse, eventuellt

Ugnsomelett och morotssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

En len omelett med råkostsallad blir en lagom lätt middag.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj en liten ugnsform, 20 x 30 centimeter. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll i formen. Fördela tomathack, oregano och ost i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggen stannat och ytan fått färg, cirka 20 minuter.

Morotssallad

  1. Stek baconet och låt svalna. Blanda olja, vinäger, svartpeppar och bacon, blanda det sedan med morötter och vitkål. Toppa eventuellt med hackad smörgåskrasse.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2012-11-07

Trevlig vardagsrätt!

2012-10-17

Liknande recept

Spara recept

Örtomelett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dubbel levainmacka med stekt ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)