Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor

Betyg (1-5):
3.15 (46 betyg)

Fräsch och lätt havsomelett med med smak av dill och räkor.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 300 g tunt skivad potatisar
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 skivad rödlök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • Servering:
  • 340 g räkor, skalade
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Stek potatis och grönsaker i smör tills de är mjuka. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme. Smörj alternativt en ugnsfast form och lägg över grönsakerna i den. Salta och peppra.
  3. Vispa ägg, mjölk och salt. Häll smeten över grönsakerna. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter tills omeletten har stelnat. Toppa med dill och räkor.

Tips

Vänd ner riven ost, oliver eller soltorkade tomater i äggstanningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2013-12-08

Gott och lätt att göra.

Kenth Moström

2013-03-19

Verkar mumsigt...ska definitivt prova...!!!

Liknande recept

Nasigoreng med räkor

(10)

Caesarsallad seafood

(24)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Öppen omelett med musslor

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g tunt skivad potatisar
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 skivad rödlök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • Servering:
  • 340 g räkor, skalade
  • 2 msk finhackad dill

Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor

Betyg (1-5):
3.15 (46 betyg)

Fräsch och lätt havsomelett med med smak av dill och räkor.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Stek potatis och grönsaker i smör tills de är mjuka. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme. Smörj alternativt en ugnsfast form och lägg över grönsakerna i den. Salta och peppra.
  3. Vispa ägg, mjölk och salt. Häll smeten över grönsakerna. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter tills omeletten har stelnat. Toppa med dill och räkor.

Tips

Vänd ner riven ost, oliver eller soltorkade tomater i äggstanningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2013-12-08

Gott och lätt att göra.

Kenth Moström

2013-03-19

Verkar mumsigt...ska definitivt prova...!!!

Liknande recept

Nasigoreng med räkor

(10)

Caesarsallad seafood

(24)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Öppen omelett med musslor

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies