Ugnsbakade körsbärstomater med kapris och ströbröd

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Servera tomaterna med lite oliver och chark före grillningen eller som ett ljuvligt inslag i en plockbuffé. Recept av Fernando Di Luca.

Tillagningstid: 10 min + 2 tim i ugnen
Ugnstemperatur:120°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g körsbärstomat på kvist
  • 4 msk kapris
  • 4 msk hackad oregano
  • 3 msk ströbröd
  • 4 msk olivolja + 1 msk
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120°. Dela tomaterna och lägg med snittytan upp i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Blanda kapris, oregano och ströbröd med 4 msk av olivoljan.
  2. Ringla över resten av oljan på tomaterna och strö över socker, salt och peppar. Skeda på kaprisröran och tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

(3)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Kålplättar med fetaost och mynta

(7)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Kall gazpacho

(46)

Grillad grilloumimacka

(1)

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g körsbärstomat på kvist
  • 4 msk kapris
  • 4 msk hackad oregano
  • 3 msk ströbröd
  • 4 msk olivolja + 1 msk
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar

Ugnsbakade körsbärstomater med kapris och ströbröd

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Servera tomaterna med lite oliver och chark före grillningen eller som ett ljuvligt inslag i en plockbuffé. Recept av Fernando Di Luca.

Tillagningstid: 10 min + 2 tim i ugnen
Ugnstemperatur:120°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120°. Dela tomaterna och lägg med snittytan upp i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Blanda kapris, oregano och ströbröd med 4 msk av olivoljan.
  2. Ringla över resten av oljan på tomaterna och strö över socker, salt och peppar. Skeda på kaprisröran och tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad bruschetta med tomat och aubergine

(3)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Kålplättar med fetaost och mynta

(7)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Kall gazpacho

(46)

Grillad grilloumimacka

(1)

Mozzarellasallad med chili- och limeolja

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies