För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad mandelfisk

Betyg (1-5):
2.88 (25 betyg)

Jättegod och enkel middagsrätt med indiska smaker.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 dl grädde
  • 1 msk majsena
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar, i ringar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 msk currypasta, t ex masala
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk mango chutney
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk salt
  • 600 g vit fiskfilé, t ex kolja
  • 2 msk smör, till formen
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Blanda samman yoghurt, grädde och majsenamjöl i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och ingefära på medelhög värme, cirka 2 minuter, tills de mjuknat.
  2. Tillsätt garam masala, kajennpeppar, currypasta, salt och peppar och stek ytterligare cirka 1 minut. Häll i yoghurt-gräddblandningen, koka upp och koka under omrörning, cirka 2 minuter. Tillsätt slutligen citronsaft, mango chutney och haricots verts.
  3. Lägg fiskfiléerna i en smord, ugnsfast form och salta. Slå på såsen och toppa med flagad mandel. Gratinera i ugn tills fisken är klar, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med ris, till exempel citronris, nimboo kay chawal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

(4)

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

(4)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Kantarellrisotto med sej

(5)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(12)

Pickled fish med gult ris

(1)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 dl matyoghurt, 10 %
  • 2 dl grädde
  • 1 msk majsena
  • 2 msk olja
  • 2 gula lökar, i ringar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 3 msk currypasta, t ex masala
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk mango chutney
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk salt
  • 600 g vit fiskfilé, t ex kolja
  • 2 msk smör, till formen
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 dl flagad mandel

Ugnsbakad mandelfisk

Betyg (1-5):
2.88 (25 betyg)

Jättegod och enkel middagsrätt med indiska smaker.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman yoghurt, grädde och majsenamjöl i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och ingefära på medelhög värme, cirka 2 minuter, tills de mjuknat.
  2. Tillsätt garam masala, kajennpeppar, currypasta, salt och peppar och stek ytterligare cirka 1 minut. Häll i yoghurt-gräddblandningen, koka upp och koka under omrörning, cirka 2 minuter. Tillsätt slutligen citronsaft, mango chutney och haricots verts.
  3. Lägg fiskfiléerna i en smord, ugnsfast form och salta. Slå på såsen och toppa med flagad mandel. Gratinera i ugn tills fisken är klar, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med ris, till exempel citronris, nimboo kay chawal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

(4)

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

(4)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(3)

Kantarellrisotto med sej

(5)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(12)

Pickled fish med gult ris

(1)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)