Ugnsbakad lax med täcke av apelsin och ostkrokar

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Våga prova den här ugnsbakade laxen med ett täcke av ostkrokar. Recept av Erik Brännström.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk torkad grönpeppar
  • 50 g ostkrokar
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk vitt vin
  • Potatissallad
  • 800 g potatis
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk grovkornig skånsk senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl hackad dill
  • salt och svartpeppar
  • rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg laxfilén i en ugnsform och salta. Riv över apelsinskal och pressa på saften. Mortla grönpepparn fint och blanda med krossade ostkrokar.
  2. Blanda grädde, fond och vin. Häll detta över laxen. Strö över ostkroksblandningen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris, potatisklyftor eller om du älskar krämiga tillbehör, potatissalladen nedan.

Krämig potatissallad med dill

  1. Skala och koka potatis i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Blanda majonnäs, vatten, skånsk grovkornig senap och flytande honung. Vänd ner hackad dill och vänd sedan runt med potatisen. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med rostad lök vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-10-19

Jag tyckte att detta var en UPPLEVELSE! Kommer garanterat att laga det igen, men troligen inte tillsammans, eftersom det kändes lite som kaka-på-kaka med potatissallad till en såpass såsig rätt.

Emma

2019-10-06

Barnen tyckte inte om det här alls tyvärr. Jag trodde ostbågarna skulle vinna över dem men t.o.m. laxälskaren ryckte på näsan. Vi vuxna tyckte det var en ok rätt men inget jag kommer göra om.

Madeleine

2019-10-06

Ingen i familjen tyckte om denna rätt. Laxen hade varit mycket bättre utan ostbågarna. Potatissalladen var god men inte i kombination med apelsinsmaken på fisken.

Maria

2019-09-21

När man får betyg10/10av sin man som inte äter fisk så är det bra. Dessutom sa han att det här kan du göra igen.

Liknande recept

Asiatisk laxsoppa

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(46)

Couscouspanna med fisk

(10)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(1)

Fish tacos deluxe

(32)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk torkad grönpeppar
  • 50 g ostkrokar
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk vitt vin
  • Potatissallad
  • 800 g potatis
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk grovkornig skånsk senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl hackad dill
  • salt och svartpeppar
  • rostad lök

Ugnsbakad lax med täcke av apelsin och ostkrokar

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Våga prova den här ugnsbakade laxen med ett täcke av ostkrokar. Recept av Erik Brännström.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg laxfilén i en ugnsform och salta. Riv över apelsinskal och pressa på saften. Mortla grönpepparn fint och blanda med krossade ostkrokar.
  2. Blanda grädde, fond och vin. Häll detta över laxen. Strö över ostkroksblandningen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med ris, potatisklyftor eller om du älskar krämiga tillbehör, potatissalladen nedan.

Krämig potatissallad med dill

  1. Skala och koka potatis i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Blanda majonnäs, vatten, skånsk grovkornig senap och flytande honung. Vänd ner hackad dill och vänd sedan runt med potatisen. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa med rostad lök vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2019-10-19

Jag tyckte att detta var en UPPLEVELSE! Kommer garanterat att laga det igen, men troligen inte tillsammans, eftersom det kändes lite som kaka-på-kaka med potatissallad till en såpass såsig rätt.

Emma

2019-10-06

Barnen tyckte inte om det här alls tyvärr. Jag trodde ostbågarna skulle vinna över dem men t.o.m. laxälskaren ryckte på näsan. Vi vuxna tyckte det var en ok rätt men inget jag kommer göra om.

Madeleine

2019-10-06

Ingen i familjen tyckte om denna rätt. Laxen hade varit mycket bättre utan ostbågarna. Potatissalladen var god men inte i kombination med apelsinsmaken på fisken.

Maria

2019-09-21

När man får betyg10/10av sin man som inte äter fisk så är det bra. Dessutom sa han att det här kan du göra igen.

Liknande recept

Asiatisk laxsoppa

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(46)

Couscouspanna med fisk

(10)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(1)

Fish tacos deluxe

(32)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies