Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Enkelt kryddad lax och tillbehör i varm färgskala och en klick rom.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfiléer, mittbit
  • 1 msk smör, till form och pensling
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Grönsaksstrimlor:
  • 2 morötter
  • 1 fint strimlad purjolök
  • Till servering:
  • 50 g röd caviar eller annan rom

Gör så här

Lax

  1. Dela laxen i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Pensla med matfett, salta och peppra. Stek i ugnen 10-15 minuter.

Sås

  1. Koka ihop buljong, grädde och vin tills ca hälften återstår. Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  1. Fräs grönsaksstrimlorna i matfett ca 1 minut. Lägg upp lax och grönsaker på varma tallrikar.
  2. Fördela såsen och lägg en klick röd rom på varje tallrik.

Servering

Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(56)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfiléer, mittbit
  • 1 msk smör, till form och pensling
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Grönsaksstrimlor:
  • 2 morötter
  • 1 fint strimlad purjolök
  • Till servering:
  • 50 g röd caviar eller annan rom

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Enkelt kryddad lax och tillbehör i varm färgskala och en klick rom.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Lax

  1. Dela laxen i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Pensla med matfett, salta och peppra. Stek i ugnen 10-15 minuter.

Sås

  1. Koka ihop buljong, grädde och vin tills ca hälften återstår. Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  1. Fräs grönsaksstrimlorna i matfett ca 1 minut. Lägg upp lax och grönsaker på varma tallrikar.
  2. Fördela såsen och lägg en klick röd rom på varje tallrik.

Servering

Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Schilianka

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(56)