För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Enkelt kryddad lax och tillbehör i varm färgskala och en klick rom.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfiléer, mittbit
  • 1 msk smör, till form och pensling
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Grönsaksstrimlor:
  • 2 morötter
  • 1 fint strimlad purjolök
  • Till servering:
  • 50 g röd caviar eller annan rom

Gör så här

Lax

  1. Dela laxen i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Pensla med matfett, salta och peppra. Stek i ugnen 10-15 minuter.

Sås

  1. Koka ihop buljong, grädde och vin tills ca hälften återstår. Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  1. Fräs grönsaksstrimlorna i matfett ca 1 minut. Lägg upp lax och grönsaker på varma tallrikar.
  2. Fördela såsen och lägg en klick röd rom på varje tallrik.

Servering

Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Schilianka

(10)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(43)

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Lax- och purjolökspaj

(10)

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

(3)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Klassisk laxburgare

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfiléer, mittbit
  • 1 msk smör, till form och pensling
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 5 dl fiskbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt
  • Grönsaksstrimlor:
  • 2 morötter
  • 1 fint strimlad purjolök
  • Till servering:
  • 50 g röd caviar eller annan rom

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Enkelt kryddad lax och tillbehör i varm färgskala och en klick rom.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Lax

  1. Dela laxen i fyra portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Pensla med matfett, salta och peppra. Stek i ugnen 10-15 minuter.

Sås

  1. Koka ihop buljong, grädde och vin tills ca hälften återstår. Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  1. Fräs grönsaksstrimlorna i matfett ca 1 minut. Lägg upp lax och grönsaker på varma tallrikar.
  2. Fördela såsen och lägg en klick röd rom på varje tallrik.

Servering

Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Schilianka

(10)

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(43)

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Lax- och purjolökspaj

(10)

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

(3)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Klassisk laxburgare

(2)