För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

En klassisk svensk fläskkarré späckas med katrinplommon och bakas i ugnen. Här serveras den ugnsbakade karrén med en sås på katrinplommon, ingefära och soja istället!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Ingefärssås:
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk smör
  • 100 g katrinplommon, strimlade
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja (kikkoman)
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Till servering:
  • sesamfrön, torrostade
  • färsk koriander
  • lime, i klyftor

Gör så här

  1. Blanda alla torra kryddor och klappa in köttet med kryddblandningen. Lägg i en ugnsform och rosta mitt i ugnen ca 1 ½ tim.

Ingefärssås:

  1. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en kastrull. Tillsätt plommon, vatten, soja, socker och ev sesamolja. Låt sjuda ca 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer.
  2. Skär köttet i tunna skivor och servera med sås, stekta yoghurtbröd

Servering

Servera gärna med stekta yoghurtbröd, se recept Kycklingvingar med ingefärsglaze.

Tips

Också gott med picklad rödkål till! Picklad rödkål: Strimla rödkål tunt och låt marinera i en lag på 1 del ättiksprit, 2 delar strösocker och 3 delar vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Koljafilé i citronsås

(31)

Kryddiga honungsribs

(19)

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

(15)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(47)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(186)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Ingefärssås:
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk smör
  • 100 g katrinplommon, strimlade
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja (kikkoman)
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Till servering:
  • sesamfrön, torrostade
  • färsk koriander
  • lime, i klyftor

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

En klassisk svensk fläskkarré späckas med katrinplommon och bakas i ugnen. Här serveras den ugnsbakade karrén med en sås på katrinplommon, ingefära och soja istället!

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra kryddor och klappa in köttet med kryddblandningen. Lägg i en ugnsform och rosta mitt i ugnen ca 1 ½ tim.

Ingefärssås:

  1. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en kastrull. Tillsätt plommon, vatten, soja, socker och ev sesamolja. Låt sjuda ca 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer.
  2. Skär köttet i tunna skivor och servera med sås, stekta yoghurtbröd

Servering

Servera gärna med stekta yoghurtbröd, se recept Kycklingvingar med ingefärsglaze.

Tips

Också gott med picklad rödkål till! Picklad rödkål: Strimla rödkål tunt och låt marinera i en lag på 1 del ättiksprit, 2 delar strösocker och 3 delar vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Koljafilé i citronsås

(31)

Kryddiga honungsribs

(19)

Kallmarinerad fläskfilé med mango chutney

(15)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(47)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(186)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)