Ugnsbakad julskinka med salvia, clementin och vitlök

Ugnsbakad julskinka med salvia, clementin och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Spännande med nya smaker på julskinkan! Här är det salvia, mandarin och vitlök som står för smaksättningen.

Ugnstemperatur:175-225º
1 stycken
  • 3 kg rimmad skinka
  • 2 tsk hela nejlikor
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad mejram
  • 5 lagerblad
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 halverad clementin
  • Griljering:
  • 2 äggulor
  • 0.5 hackad färsk salvia
  • 1 msk rivet skal av clementiner
  • 3 msk dijonsenap
  • 4 krossade ugnsrostade vitlöksklyftor från skinkan
  • 1 msk honung
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl hackad persilja
  • 8 stjärnanis
  • Till garnering:
  • 5 halverade clementiner
  • 0.5 dl plockade persiljeblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stick en ugnstermometer mitt i skinkan. Lägg den på ett stort folieark i en långpanna. Stöt alla kryddor i en mortel, klappa in dem i skinkan och lägg vitlöksklyftor och clementinhalvor runt om.
  2. Slå in allt i folien. Ugnsbaka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader till en innertemperatur av 68–75 grader, cirka en timme per kilo skinka. Ta ut skinkan och låt den vila i 15 minuter. Lägg vitlöken åt sidan. Ta bort eventuellt nät och svål.

Griljering:

  1. Blanda äggula, salvia, clementinskal, senap, vitlök, honung och potatismjöl.
  2. Bred blandningen över och runt om skinkan. Tryck fast stjärnanis. Griljera i 225 grader tills skinkan fått fin färg, cirka 15 minuter.
  3. Garnera med halverade clementiner och lite persilja.

Tips

Ta vara på den smakrika skyn: Använd den i soppa, till långkål eller dopp i grytan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsbakad julskinka med salvia, clementin och vitlök
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 3 kg rimmad skinka
  • 2 tsk hela nejlikor
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad mejram
  • 5 lagerblad
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 halverad clementin
  • Griljering:
  • 2 äggulor
  • 0.5 hackad färsk salvia
  • 1 msk rivet skal av clementiner
  • 3 msk dijonsenap
  • 4 krossade ugnsrostade vitlöksklyftor från skinkan
  • 1 msk honung
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl hackad persilja
  • 8 stjärnanis
  • Till garnering:
  • 5 halverade clementiner
  • 0.5 dl plockade persiljeblad

Ugnsbakad julskinka med salvia, clementin och vitlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Spännande med nya smaker på julskinkan! Här är det salvia, mandarin och vitlök som står för smaksättningen.

Ugnstemperatur:175-225º
1 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Stick en ugnstermometer mitt i skinkan. Lägg den på ett stort folieark i en långpanna. Stöt alla kryddor i en mortel, klappa in dem i skinkan och lägg vitlöksklyftor och clementinhalvor runt om.
  2. Slå in allt i folien. Ugnsbaka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader till en innertemperatur av 68–75 grader, cirka en timme per kilo skinka. Ta ut skinkan och låt den vila i 15 minuter. Lägg vitlöken åt sidan. Ta bort eventuellt nät och svål.

Griljering:

  1. Blanda äggula, salvia, clementinskal, senap, vitlök, honung och potatismjöl.
  2. Bred blandningen över och runt om skinkan. Tryck fast stjärnanis. Griljera i 225 grader tills skinkan fått fin färg, cirka 15 minuter.
  3. Garnera med halverade clementiner och lite persilja.

Tips

Ta vara på den smakrika skyn: Använd den i soppa, till långkål eller dopp i grytan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!