Ugnsbakad fisk med rotsellerimos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(95)

Smakrikt mos av potatis och rotselleri som serveras till denna ugnsfisk med spenat och gräddig sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis
  • 400 g rotselleri
  • 1 dl + 2 grädde
  • salt och svartpeppar
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 200 g fryst bladspenat, tinad
  • salt och svartpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar.
  2. Koka i saltat vatten. Krossa med potatiskross eller ballongvisp.
  3. Tillsätt 1 dl grädde och rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela fiskbitarna och spenaten i en ugnsform, salta och peppra.
  5. Blanda 2 dl grädde med finriven buljongtärning och oregano. Häll gräddblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med moset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2021-03-14

Jag körde med gösfiléer, blev också supergott!

Mira

2021-03-10

Supergott! Piffade med citron i gräddsåsen och en klick smör i moset för extra lyx

Sofia

2021-03-08

Jag toppade upp med citron, både skal och saft samt pepparrot. Då blev det riktigt gott!

Beatrice

2021-02-16

Skippade spenaten, blandade i en klick smör i moset och toppade fisken med några droppar citron innan servering. KANONGOTT!

Maria

2021-01-24

Lät selleri vara på sidan om och hällde lite olivolja på och peppar och salt.

Rikard

2021-01-18

Vuxna och barn supernöjda, kommer göra den igen.

Jan

2021-01-18

ffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffff

Jan

2021-01-18

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺😉☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Jan

2021-01-18

FGggggffffffffffffffffffffffffå6

Jan

2021-01-18

FffffffffffffffffFfffffffffffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffff

Niklas

2021-01-11

God, men behövde dubbels tiden i ugnen

Emma

2020-12-06

Gott, på även till en klick smör och minskade ner mängden grädde och körde på lite mjölk i moset. Hade även lite riven ost som jag slängde på i slutet på gratängen och ökade på temperaturen. Blev superbra

Caroline

2020-12-04

Moset brukar jag göra med enbart en klick smör eftersom rotsellerin dear till sig mycket vätska. Bra basrecept som man kan smaksätta på massor olika sätt.

Liknande recept

Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Tonfisklasagne med tomat och kapris

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Bönburgare

Betyg
Betyg
(197)
Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g potatis
  • 400 g rotselleri
  • 1 dl + 2 grädde
  • salt och svartpeppar
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 200 g fryst bladspenat, tinad
  • salt och svartpeppar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano

Ugnsbakad fisk med rotsellerimos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(95)

Smakrikt mos av potatis och rotselleri som serveras till denna ugnsfisk med spenat och gräddig sås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar.
  2. Koka i saltat vatten. Krossa med potatiskross eller ballongvisp.
  3. Tillsätt 1 dl grädde och rör kraftigt till ett krämigt mos. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela fiskbitarna och spenaten i en ugnsform, salta och peppra.
  5. Blanda 2 dl grädde med finriven buljongtärning och oregano. Häll gräddblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med moset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2021-03-14

Jag körde med gösfiléer, blev också supergott!

Mira

2021-03-10

Supergott! Piffade med citron i gräddsåsen och en klick smör i moset för extra lyx

Sofia

2021-03-08

Jag toppade upp med citron, både skal och saft samt pepparrot. Då blev det riktigt gott!

Beatrice

2021-02-16

Skippade spenaten, blandade i en klick smör i moset och toppade fisken med några droppar citron innan servering. KANONGOTT!

Maria

2021-01-24

Lät selleri vara på sidan om och hällde lite olivolja på och peppar och salt.

Rikard

2021-01-18

Vuxna och barn supernöjda, kommer göra den igen.

Jan

2021-01-18

ffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffff

Jan

2021-01-18

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺😉☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Jan

2021-01-18

FGggggffffffffffffffffffffffffå6

Jan

2021-01-18

FffffffffffffffffFfffffffffffffffffffffffffffffffFffffffffffffffffffffffff

Niklas

2021-01-11

God, men behövde dubbels tiden i ugnen

Emma

2020-12-06

Gott, på även till en klick smör och minskade ner mängden grädde och körde på lite mjölk i moset. Hade även lite riven ost som jag slängde på i slutet på gratängen och ökade på temperaturen. Blev superbra

Caroline

2020-12-04

Moset brukar jag göra med enbart en klick smör eftersom rotsellerin dear till sig mycket vätska. Bra basrecept som man kan smaksätta på massor olika sätt.

Liknande recept

Spara recept

Buffalo wings med fried rice

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Tonfisklasagne med tomat och kapris

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Vitlöksstekt gnocchi med skinka, tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Cheddarfyllda kycklingbiffar med jalapenodressing

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Bönburgare

Betyg
Betyg
(197)
Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttgryta med ris

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Surimicakes med fries

Betyg
Betyg
(13)