Tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Det grekiska tillbehöret av gurka, matlagningsyoghurt och vitlök som numera har blivit en klassiker till grillat och på buffébordet.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 grovt riven gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda gurkraspet med salt i en skål. Lår gurkan stå och safta sig en stund. Flytta sedan över till en sil och pressa noga ur all vätska. Blanda matlagningsyoghurten, som inte behöver rinna av, med vitlök, peppar, vinäger och olja. Rör ihop gurka och yoghurt och ställ i kylskåpet ca 30 minuter för att dra åt sig smakerna. Smaka av med salt

Servering

Servera med lantbröd och svarta oliver

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-30

Hej Mats! Till detta recept kan du ta 0,5 tsk salt till att blanda med gurkan, och sedan smaka av med salt i såsen. Lycka till i köket!

Mats

2019-09-20

Hur mycket salt skall det vara?

Liknande recept

Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 grovt riven gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Det grekiska tillbehöret av gurka, matlagningsyoghurt och vitlök som numera har blivit en klassiker till grillat och på buffébordet.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gurkraspet med salt i en skål. Lår gurkan stå och safta sig en stund. Flytta sedan över till en sil och pressa noga ur all vätska. Blanda matlagningsyoghurten, som inte behöver rinna av, med vitlök, peppar, vinäger och olja. Rör ihop gurka och yoghurt och ställ i kylskåpet ca 30 minuter för att dra åt sig smakerna. Smaka av med salt

Servering

Servera med lantbröd och svarta oliver

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-30

Hej Mats! Till detta recept kan du ta 0,5 tsk salt till att blanda med gurkan, och sedan smaka av med salt i såsen. Lycka till i köket!

Mats

2019-09-20

Hur mycket salt skall det vara?

Liknande recept

Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)