För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tzatziki

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Det grekiska tillbehöret av gurka, matlagningsyoghurt och vitlök som numera har blivit en klassiker till grillat och på buffébordet.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 grovt riven gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda gurkraspet med salt i en skål. Lår gurkan stå och safta sig en stund. Flytta sedan över till en sil och pressa noga ur all vätska. Blanda matlagningsyoghurten, som inte behöver rinna av, med vitlök, peppar, vinäger och olja. Rör ihop gurka och yoghurt och ställ i kylskåpet ca 30 minuter för att dra åt sig smakerna. Smaka av med salt

Servering

Servera med lantbröd och svarta oliver

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-30

Hej Mats! Till detta recept kan du ta 0,5 tsk salt till att blanda med gurkan, och sedan smaka av med salt i såsen. Lycka till i köket!

Mats

2019-09-20

Hur mycket salt skall det vara?

Liknande recept

Laxsashimi

(3)

Gurkraita

(2)

Grönkålsslaw

(5)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Krämig rucolasill

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 grovt riven gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Tzatziki

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Det grekiska tillbehöret av gurka, matlagningsyoghurt och vitlök som numera har blivit en klassiker till grillat och på buffébordet.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gurkraspet med salt i en skål. Lår gurkan stå och safta sig en stund. Flytta sedan över till en sil och pressa noga ur all vätska. Blanda matlagningsyoghurten, som inte behöver rinna av, med vitlök, peppar, vinäger och olja. Rör ihop gurka och yoghurt och ställ i kylskåpet ca 30 minuter för att dra åt sig smakerna. Smaka av med salt

Servering

Servera med lantbröd och svarta oliver

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-09-30

Hej Mats! Till detta recept kan du ta 0,5 tsk salt till att blanda med gurkan, och sedan smaka av med salt i såsen. Lycka till i köket!

Mats

2019-09-20

Hur mycket salt skall det vara?

Liknande recept

Laxsashimi

(3)

Gurkraita

(2)

Grönkålsslaw

(5)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

Krämig rucolasill

(7)