För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Turkisk bönsallad

Betyg (1-5):
2.5 (18 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g stora vita bönor, på burk
  • 0.5 dl tahini
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 tunt strimlad gul lök
  • 2 tomater i bitar
  • 1 strimlad grön chili eller sivri-paprika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 hårdkokta ägg i klyftor
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj och låt bönorna rinna av. Häll tahini, vitvinsvinäger, citronsaft, olja, vitlök och 0,5 dl bönor i en bunke.
  2. Mixa slätt med en stavmixer. Salta och blanda i vatten. Vänd ner resterande bönor och häll upp på ett serveringsfat.

Till servering

  1. Skölj löken i iskallt vatten några minuter. Lägg ovanpå bönorna och toppa med tomater, chili och persilja. Lägg äggklyftorna runtom och salta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakade bönor

(22)

Rosépepparfilé

(44)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(15)

Klassiska falafel

(59)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

Saffransfalafel

(28)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g stora vita bönor, på burk
  • 0.5 dl tahini
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 tunt strimlad gul lök
  • 2 tomater i bitar
  • 1 strimlad grön chili eller sivri-paprika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 hårdkokta ägg i klyftor
  • 0.5 tsk flingsalt

Turkisk bönsallad

Betyg (1-5):
2.5 (18 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och låt bönorna rinna av. Häll tahini, vitvinsvinäger, citronsaft, olja, vitlök och 0,5 dl bönor i en bunke.
  2. Mixa slätt med en stavmixer. Salta och blanda i vatten. Vänd ner resterande bönor och häll upp på ett serveringsfat.

Till servering

  1. Skölj löken i iskallt vatten några minuter. Lägg ovanpå bönorna och toppa med tomater, chili och persilja. Lägg äggklyftorna runtom och salta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakade bönor

(22)

Rosépepparfilé

(44)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(15)

Klassiska falafel

(59)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

Saffransfalafel

(28)