Tuppkammar

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Dessa små bröd kallas också amerikanska kuvertbröd.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 6.5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 msk smält smör
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 0.5 dl vallmofrö

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka, ca 35 x 40 cm. Pensla på smält smör.
  3. Skär degen från långsida till långsida i remsor, ca 4 cm breda. Gör längder av hälften av degremsorna ovanpå varandra. Skär varje längd i mindre bitar. Ställ bitarna med ena kortsidan nedåt i dubbla bullformar av papper.
  4. Jäs under bakduk ca 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobowl med kokos - Coop

(6)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Örtfrittata - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 75 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 6.5 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 msk smält smör
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 0.5 dl vallmofrö

Tuppkammar

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Dessa små bröd kallas också amerikanska kuvertbröd.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med degspadet. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en blank och smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka, ca 35 x 40 cm. Pensla på smält smör.
  3. Skär degen från långsida till långsida i remsor, ca 4 cm breda. Gör längder av hälften av degremsorna ovanpå varandra. Skär varje längd i mindre bitar. Ställ bitarna med ena kortsidan nedåt i dubbla bullformar av papper.
  4. Jäs under bakduk ca 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobowl med kokos - Coop

(6)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

Örtfrittata - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies