Tunnbrödsrulle med brännvinssill

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Små, snygga och saftiga delikatessbitar att mingla runt med.

Tillagningstid: 8 timmar 10 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 550 g brännvinssill
  • 2 kokta, kalla och tärnade potatisar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 350 g avlånga mjuka tunnbröd
  • Garnering:
  • 100 g färskost
  • 2 dl hackad gräslök
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen och skär den i tärningar. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop från långsidan.
  2. Rulla in i plastfolie och låt ligga i kylen, gärna över natten.
  3. Bred färskost runt rullarna och rulla dem i gräslök. Skär dem i bitar och garnera med citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2014-06-15

Familjens favorit till midsommar, påsk & som nattamat på nyår!

Liknande recept

Gubbröra på rökt lax med brynt smör

(49)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Stompad jansson

(3)

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

(3)

Gubbens sill

(3)

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

Snittar med gubbröra i tunnbröd

(22)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 550 g brännvinssill
  • 2 kokta, kalla och tärnade potatisar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 350 g avlånga mjuka tunnbröd
  • Garnering:
  • 100 g färskost
  • 2 dl hackad gräslök
  • 0.5 citron, rivet skal

Tunnbrödsrulle med brännvinssill

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Små, snygga och saftiga delikatessbitar att mingla runt med.

Tillagningstid: 8 timmar 10 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen och skär den i tärningar. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop från långsidan.
  2. Rulla in i plastfolie och låt ligga i kylen, gärna över natten.
  3. Bred färskost runt rullarna och rulla dem i gräslök. Skär dem i bitar och garnera med citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2014-06-15

Familjens favorit till midsommar, påsk & som nattamat på nyår!

Liknande recept

Gubbröra på rökt lax med brynt smör

(49)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Stompad jansson

(3)

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

(3)

Gubbens sill

(3)

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

Snittar med gubbröra i tunnbröd

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies