Tunnbrödsrulle med brännvinssill

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Små, snygga och saftiga delikatessbitar att mingla runt med.

Tillagningstid: 8 timmar 10 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 550 g brännvinssill
  • 2 kokta, kalla och tärnade potatisar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 350 g avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 100 g färskost
  • 2 dl hackad gräslök
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen och skär den i tärningar. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop från långsidan.
  2. Rulla in i plastfolie och låt ligga i kylen, gärna över natten.
  3. Bred färskost runt rullarna och rulla dem i gräslök. Skär dem i bitar och garnera med citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2014-06-15

Familjens favorit till midsommar, påsk & som nattamat på nyår!

Liknande recept

Stompad jansson

(6)

Midsommarpaj

(7)

Gubbens sill

(3)

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Sillpuck

(1)

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

(3)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 550 g brännvinssill
  • 2 kokta, kalla och tärnade potatisar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 350 g avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 100 g färskost
  • 2 dl hackad gräslök
  • 0.5 citron, rivet skal

Tunnbrödsrulle med brännvinssill

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Små, snygga och saftiga delikatessbitar att mingla runt med.

Tillagningstid: 8 timmar 10 minuter
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av lagen från sillen och skär den i tärningar. Blanda sill, potatis och dill med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på tunnbröden och rulla ihop från långsidan.
  2. Rulla in i plastfolie och låt ligga i kylen, gärna över natten.
  3. Bred färskost runt rullarna och rulla dem i gräslök. Skär dem i bitar och garnera med citronskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2014-06-15

Familjens favorit till midsommar, påsk & som nattamat på nyår!

Liknande recept

Stompad jansson

(6)

Midsommarpaj

(7)

Gubbens sill

(3)

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Gubbröra på ansjovissill

(8)

Sillpuck

(1)

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

(3)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies