Tunnbrödschips med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (6 betyg)

Spröda och krispiga chips av tunnbröd, toppade med smakrik Västerbottensost. Goda att dippa i sås med majonnäs, gräddfil, senap och dill. Ett perfekt tilltugg!

Tillagningstid: 10 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor hårt tunnbröd
  • 4 dl riven Västerbottensost (ca 160 g)
  • Dipp:
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
  • 1.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 3 msk hackad dill
  • salt

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela den rivna osten över bröden.
  2. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 7 min. Låt svalna och bryt i bitar.
  3. Blanda alla ingredienserna till dippen och smaka av med salt. Servera till chipsen.

Tips

Köp en färdig dilldippmix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åke Friman

2017-01-31

Njaa.. Andra gången jag gjorde detta så penslade jag bröden lite med flytande smör och rev parmesanost istället och en gnutta salt. 225 grade i ugnen ca 4 min. Mycket bättre...

Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 skivor hårt tunnbröd
  • 4 dl riven Västerbottensost (ca 160 g)
  • Dipp:
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
  • 1.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 3 msk hackad dill
  • salt

Tunnbrödschips med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (6 betyg)

Spröda och krispiga chips av tunnbröd, toppade med smakrik Västerbottensost. Goda att dippa i sås med majonnäs, gräddfil, senap och dill. Ett perfekt tilltugg!

Tillagningstid: 10 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Fördela den rivna osten över bröden.
  2. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 7 min. Låt svalna och bryt i bitar.
  3. Blanda alla ingredienserna till dippen och smaka av med salt. Servera till chipsen.

Tips

Köp en färdig dilldippmix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åke Friman

2017-01-31

Njaa.. Andra gången jag gjorde detta så penslade jag bröden lite med flytande smör och rev parmesanost istället och en gnutta salt. 225 grade i ugnen ca 4 min. Mycket bättre...

Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)