
Tunna bröd på muurikka
Betyg (1-5):
Ett snabbgräddat tunt och gott bröd.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 25 g jäst
- 5 dl ljummet vatten (37°)
- 2 msk olivolja
- 0.5 msk honung
- 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
- 2 tsk salt
- 2 dl mjöl till utbakning
- 2 msk olja
Gör så här
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg. Jäs under bakduk minst en timme. Dela degen och platta ut dem med mjöliga händer på till exempel en skärbräda.
- Hetta upp olja i murikka eller i stekpanna. Grädda cirka 3 minuter på var sida. Vänd brödet när det börjat bubbla och fått fin färg.
- Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.
Servering
Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.
Liknande recept
Tunna bröd på muurikka
Betyg (1-5):
Ett snabbgräddat tunt och gott bröd.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg. Jäs under bakduk minst en timme. Dela degen och platta ut dem med mjöliga händer på till exempel en skärbräda.
- Hetta upp olja i murikka eller i stekpanna. Grädda cirka 3 minuter på var sida. Vänd brödet när det börjat bubbla och fått fin färg.
- Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.
Servering
Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!