Tunna bröd på muurikka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(99)

Ett snabbgräddat tunt och gott bröd.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mjöl till utbakning
  • 2 msk olja

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg. Jäs under bakduk minst en timme. Dela degen och platta ut dem med mjöliga händer på till exempel en skärbräda.
  2. Hetta upp olja i murikka eller i stekpanna. Grädda cirka 3 minuter på var sida. Vänd brödet när det börjat bubbla och fått fin färg.
  3. Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.

Servering

Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotsbullar

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Nötbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tekakor med havre

Betyg
Betyg
(22)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
  • 2 tsk salt
  • 2 dl mjöl till utbakning
  • 2 msk olja

Tunna bröd på muurikka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(99)

Ett snabbgräddat tunt och gott bröd.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg. Jäs under bakduk minst en timme. Dela degen och platta ut dem med mjöliga händer på till exempel en skärbräda.
  2. Hetta upp olja i murikka eller i stekpanna. Grädda cirka 3 minuter på var sida. Vänd brödet när det börjat bubbla och fått fin färg.
  3. Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.

Servering

Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotsbullar

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Nötbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tekakor med havre

Betyg
Betyg
(22)