Tryffelrisotto med svamp och fläsk

Betyg (1-5):
4.55 (11 betyg)

Krämig och len risotto med smak av tryffel, svamp och knaperstekt fläsk. Med riskorn som har tugget kvar blir det här en perfekt risotto! Recept skapat av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 200 g färska eller frysta kantareller, eller annan svamp
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller 2 msk kycklingfond
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl carnaroliris eller avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl riven västerbottensost
  • tryffelolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 300 g rökt sidfläsk
  • 50 g svamp, gärna kantareller
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar om de är stora. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärning eller fond. Skär fläsket i små tärningar och stek i het stekpanna tills de är knapriga. Stek svampen (till servering) i fettet från fläsket till fin färg.
  2. Stek svamp och lök i olja i en kastrull tills löken är mjuk och all vätska är borta. Tillsätt riset och fräs med under omrörning några minuter. Häll i vinet och låt det koka in. Häll i buljongen lite i taget allteftersom vätskan kokar in. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt fast med tuggig kärna.
  3. Vänd ner osten i risotton och smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Toppa med sidfläsk och stekt svamp. Garnera med timjan och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-07

Hej Ivan! Tack för att du uppmärksammade det, nu har vi lagt till instruktionerna igen. Lycka till med matlagandet!

Ivan

2019-11-02

Saknar instruktioner på receptet både på appen och webbsidan.

Liknande recept

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

(7)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Bibimbap

(8)

Risotto med karljohansvamp

(5)

Svamprisotto med ugnsbakade rotsaker

(11)

Svamprisotto med västerbottensost och chorizovinägrett

(7)

Kantarellrisotto med sej

(4)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g färska eller frysta kantareller, eller annan svamp
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller 2 msk kycklingfond
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl carnaroliris eller avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl riven västerbottensost
  • tryffelolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 300 g rökt sidfläsk
  • 50 g svamp, gärna kantareller
  • färsk timjan, till garnering

Tryffelrisotto med svamp och fläsk

Betyg (1-5):
4.55 (11 betyg)

Krämig och len risotto med smak av tryffel, svamp och knaperstekt fläsk. Med riskorn som har tugget kvar blir det här en perfekt risotto! Recept skapat av Emilia Nilsson

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar om de är stora. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärning eller fond. Skär fläsket i små tärningar och stek i het stekpanna tills de är knapriga. Stek svampen (till servering) i fettet från fläsket till fin färg.
  2. Stek svamp och lök i olja i en kastrull tills löken är mjuk och all vätska är borta. Tillsätt riset och fräs med under omrörning några minuter. Häll i vinet och låt det koka in. Häll i buljongen lite i taget allteftersom vätskan kokar in. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt fast med tuggig kärna.
  3. Vänd ner osten i risotton och smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Toppa med sidfläsk och stekt svamp. Garnera med timjan och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-07

Hej Ivan! Tack för att du uppmärksammade det, nu har vi lagt till instruktionerna igen. Lycka till med matlagandet!

Ivan

2019-11-02

Saknar instruktioner på receptet både på appen och webbsidan.

Liknande recept

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

(7)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Bibimbap

(8)

Risotto med karljohansvamp

(5)

Svamprisotto med ugnsbakade rotsaker

(11)

Svamprisotto med västerbottensost och chorizovinägrett

(7)

Kantarellrisotto med sej

(4)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies