
Trillingnöt
Betyg (1-5):
Du som saknar trillingnöten i chokladasken, kan lätt göra ditt egna trillingnötsark. Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 150 g ljus choklad
- 60 hasselnötter
- 30 g mörk choklad
Gör så här
- Smält den ljusa chokladen varsamt i vattenbad.
- Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnid loss skalet i en kökshandduk.
- Bred ut nästan all choklad på ett bakplåtspapper till en rektangel med måtten ca 20 x 25 cm.
- Vänd runt nötterna med resten av chokladen så de blir täckta runt om.
- Lägg ut nötterna i grupper om tre på chokladen. Låt stelna.
- Smält den mörka chokladen varsamt och ringla över chokladarket.
Liknande recept
Trillingnöt
Betyg (1-5):
Du som saknar trillingnöten i chokladasken, kan lätt göra ditt egna trillingnötsark. Recept av Lena Söderström
Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält den ljusa chokladen varsamt i vattenbad.
- Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnid loss skalet i en kökshandduk.
- Bred ut nästan all choklad på ett bakplåtspapper till en rektangel med måtten ca 20 x 25 cm.
- Vänd runt nötterna med resten av chokladen så de blir täckta runt om.
- Lägg ut nötterna i grupper om tre på chokladen. Låt stelna.
- Smält den mörka chokladen varsamt och ringla över chokladarket.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!