Tre påsksnittar

Betyg (1-5):
3.19 (26 betyg)

Råbiff, laxröra med paprika och dansk gubbröra. Tre olika snittar som passar bra på buffén vid såväl påsk som andra tillfällen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Råbiff:
  • 360 g skivor kavring (1 skiva per person)
  • 100 g finhackad oxfilé
  • 2 msk finhackad inlagd kapris
  • 2 msk finhackade inlagda rödbetor
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 4 blomkapris
  • Röra på rökt lax med rostad paprika:
  • 180 g skivor knäckebröd (1 skiva=ca 45 g)
  • 150 g finhackad rökt lax
  • 2 msk färskost
  • 2 msk finhackad färsk dill
  • 1 gul paprika
  • Dansk gubbröra:
  • 180 g tunt knäckebröd
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 2 msk smör
  • 3 mosade, hård-till medelkokta ägg
  • 180 g kokta, kalla, finhackade potatisar
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 krm vitpeppar
  • 100 g ansjovisfiléer i strimlor

Gör så här

Råbiff

  1. Stansa ut rundlar ur kavringsskivorna, ca 4 cm i diameter. Hacka och blanda alla ingredienser. Forma små biffar och lägg dem på kavringen. Garnera med en blomkapris.

Röra på rökt lax med rostad paprika

  1. Rosta paprikan i en ugnsfast form i ugnen i ca 10 minuter, tills den är brun och skalet lossnar. Dra av skalet från paprikan under rinnande kallt vatten, och hacka sedan paprikan fint. Bred färskosten på brödet. Blanda alla ingredienser och forma till en puck på brödet. Garnera med en kvist färsk dill.

Dansk gubbröra

  1. Hacka och stek löken i smöret. Koka äggen, skala och mosa dem. Blanda med potatis och dill. Salta och peppra. Forma till små ägg och lägg dem på brödet. Garnera med några strimlor ansjovis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Nötknyten - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(1)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)
20 st
  • Råbiff:
  • 360 g skivor kavring (1 skiva per person)
  • 100 g finhackad oxfilé
  • 2 msk finhackad inlagd kapris
  • 2 msk finhackade inlagda rödbetor
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 4 blomkapris
  • Röra på rökt lax med rostad paprika:
  • 180 g skivor knäckebröd (1 skiva=ca 45 g)
  • 150 g finhackad rökt lax
  • 2 msk färskost
  • 2 msk finhackad färsk dill
  • 1 gul paprika
  • Dansk gubbröra:
  • 180 g tunt knäckebröd
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 2 msk smör
  • 3 mosade, hård-till medelkokta ägg
  • 180 g kokta, kalla, finhackade potatisar
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 krm vitpeppar
  • 100 g ansjovisfiléer i strimlor

Tre påsksnittar

Betyg (1-5):
3.19 (26 betyg)

Råbiff, laxröra med paprika och dansk gubbröra. Tre olika snittar som passar bra på buffén vid såväl påsk som andra tillfällen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Råbiff

  1. Stansa ut rundlar ur kavringsskivorna, ca 4 cm i diameter. Hacka och blanda alla ingredienser. Forma små biffar och lägg dem på kavringen. Garnera med en blomkapris.

Röra på rökt lax med rostad paprika

  1. Rosta paprikan i en ugnsfast form i ugnen i ca 10 minuter, tills den är brun och skalet lossnar. Dra av skalet från paprikan under rinnande kallt vatten, och hacka sedan paprikan fint. Bred färskosten på brödet. Blanda alla ingredienser och forma till en puck på brödet. Garnera med en kvist färsk dill.

Dansk gubbröra

  1. Hacka och stek löken i smöret. Koka äggen, skala och mosa dem. Blanda med potatis och dill. Salta och peppra. Forma till små ägg och lägg dem på brödet. Garnera med några strimlor ansjovis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Nötknyten - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(1)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies