Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg (1-5):
2.86 (14 betyg)

Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crostinis:
  • 1 baguette
  • olivolja
  • Hummerröra:
  • 1 fryst hummer, tinad
  • 5 små hackade champinjoner
  • 2 msk majonnäs (gärna Hellman's)
  • 1 strimlad salladslök
  • tryffelolja
  • Bresaolasnitt:
  • 8 skivor bresaola
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
  • Bresaolasnit:
  • 0.5 liten strimlad rödlök
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Rödbetstartar:
  • 2.5 dl finhackad kokt rödbeta
  • 0.5 dl finhackad saltgurka
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk fransk senap
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär brödet i 1 cm tjocka skivor och pensla med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt svalna.

Hummerröra:

  1. Dela hummern på längden och plocka ur allt kött från stjärten och klorna. Hacka det grovt och blanda med övriga ingredienser strax innan servering. Smaka av med tryffelolja och salt. Lägg upp på crostinis och servera direkt.

Bresaolasnitt:

  1. Vispa crème fraiche fast och fluffig med elvisp och lägg i spritspåse. Lägg 1 skiva bresaola per crostini och spritsa på vispad crème fraiche. Toppa med löjrom, lite rödlök och gräslök.

Rödbetstartar:

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på crostinis och garnera med lite extra rödlök och gräslök.

Tips

Gör en egen spritsstrut av bakplåtspapper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

(17)

Medelhavsinspirerad tapas

(41)

Parmaskinkschips med skagenröra

(49)
18 st
  • Crostinis:
  • 1 baguette
  • olivolja
  • Hummerröra:
  • 1 fryst hummer, tinad
  • 5 små hackade champinjoner
  • 2 msk majonnäs (gärna Hellman's)
  • 1 strimlad salladslök
  • tryffelolja
  • Bresaolasnitt:
  • 8 skivor bresaola
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
  • Bresaolasnit:
  • 0.5 liten strimlad rödlök
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Rödbetstartar:
  • 2.5 dl finhackad kokt rödbeta
  • 0.5 dl finhackad saltgurka
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 2 msk kapris
  • 1 msk fransk senap
  • salt och svartpeppar

Tre nyårssnittar på crostinis

Betyg (1-5):
2.86 (14 betyg)

Ugnstemperatur:225º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär brödet i 1 cm tjocka skivor och pensla med olja. Lägg på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg. Låt svalna.

Hummerröra:

  1. Dela hummern på längden och plocka ur allt kött från stjärten och klorna. Hacka det grovt och blanda med övriga ingredienser strax innan servering. Smaka av med tryffelolja och salt. Lägg upp på crostinis och servera direkt.

Bresaolasnitt:

  1. Vispa crème fraiche fast och fluffig med elvisp och lägg i spritspåse. Lägg 1 skiva bresaola per crostini och spritsa på vispad crème fraiche. Toppa med löjrom, lite rödlök och gräslök.

Rödbetstartar:

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på crostinis och garnera med lite extra rödlök och gräslök.

Tips

Gör en egen spritsstrut av bakplåtspapper.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Prosciuttolindade kräftstjärtar och halloumispett

(17)

Medelhavsinspirerad tapas

(41)

Parmaskinkschips med skagenröra

(49)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies