För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Toscakaka med pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

En saftig toscakaka där maneln är utbytt mot pumpakärnor och därför passar nötallergiker.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Topping:
  • 150 g smör
  • 1.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dl socker
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl pumpakärnor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk rivet citronskal

Gör så här

  1. Fodra en ugnsform, 20x30 centimeter, med bakplåtspapper. Vispa äggulor, socker och ägg i minst 5 minuter. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll smör- och mjölkblandningen i äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  2. Bred ut smeten i ugnsformen och grädda längst ned i ugnen i 20 minuter. Höj värmen till 225 grader när du tagit ut kakan.

Topping

  1. Gör toppingen under tiden. Smält smör i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd i pumpakärnorna. Ta från spisen och rör i citronsaft och citronskal.
  2. Bred toscasmeten över kakan. Ställ in i den övre delen av ugnen 15–18 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna. Lyft kakan ur formen och skär den i rutor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2013-04-29

Blir så glad att jag kan bjuda mina nöt-och mandelallergiska barn på Toscakaka.

Britt-Marie

2013-04-26

Tack kära COOP för ett recept på bakverk som inte innehåller nötter eller mandel.

Liknande recept

Bärmuffins i filodeg

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Kalljästa briocher

(16)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(11)

Biscotti

(79)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(13)

Jordgubbstårta

(10)

Vit kladdkaka med godis

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Topping:
  • 150 g smör
  • 1.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dl socker
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl pumpakärnor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk rivet citronskal

Toscakaka med pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

En saftig toscakaka där maneln är utbytt mot pumpakärnor och därför passar nötallergiker.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fodra en ugnsform, 20x30 centimeter, med bakplåtspapper. Vispa äggulor, socker och ägg i minst 5 minuter. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll smör- och mjölkblandningen i äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
  2. Bred ut smeten i ugnsformen och grädda längst ned i ugnen i 20 minuter. Höj värmen till 225 grader när du tagit ut kakan.

Topping

  1. Gör toppingen under tiden. Smält smör i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd i pumpakärnorna. Ta från spisen och rör i citronsaft och citronskal.
  2. Bred toscasmeten över kakan. Ställ in i den övre delen av ugnen 15–18 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna. Lyft kakan ur formen och skär den i rutor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2013-04-29

Blir så glad att jag kan bjuda mina nöt-och mandelallergiska barn på Toscakaka.

Britt-Marie

2013-04-26

Tack kära COOP för ett recept på bakverk som inte innehåller nötter eller mandel.

Liknande recept

Bärmuffins i filodeg

(2)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Kalljästa briocher

(16)

Mjuk kaka med hallon och marängtäcke

(11)

Biscotti

(79)

Kladdkaka med kolasås och popcorn

(13)

Jordgubbstårta

(10)

Vit kladdkaka med godis

(4)